Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Η ώρα της κρίσης: Ελληνικά & Τουρκικά πολεμικά πλοία στην ίδια περιοχή στην Κάρπαθο

Σε ετοιμότητα το ΠΝ
Στα ύψη η τουρκική προκλητικότητα. 
Το ΠΝ βρίσκεται σε ετοιμότητα και θα απαντήσει όπως χρειαστεί σε κάθε πρόκληση.

 
Αιγαίο & Α. Μεσόγειος έχουν πάρει φωτιά με συγκέντρωση μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων.
***Όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, ανάμεσα στην Κύπρο και την Συρία βρίσκονται δύο ακόμη μεγάλες ναυτικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία διατηρεί δύο φρεγάτες στην περιοχή και οι ΗΠΑ ένα αντιτορπιλικό.

Νότια του Καστελόριζου πλέει μια ελληνική φρεγάτα ενώ στο σημείο βρίσκεται και ένα ελληνικό υποβρύχιο. Ταυτόχρονα στη Σούδα βρίσκονται δυο αμερικανικά αντιτορπιλικά.

Τέλος η Γαλλία ανοικτά της Μάλτας έχει αναπτύξει το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle μαζί με τα συνοδευτικά του σκάφη.
 
 
Την ίδια στιγμή, κατάσταση για γερά νεύρα βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή ανατολικά της Καρπάθου, καθώς τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία, έχουν εκδώσει NAVTEX για πραγματικά πυρά, στην ίδια ώρα και στην ίδια περιοχή για σήμερα και αύριο.

«Παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά» ανέφερε στρατιωτική πηγή στο news.gr καθώς αν εμφανιστούν τουρκικές μονάδες σε μια περιοχή που θα ασκηθεί ελληνική μονάδα με πραγματικά πυρά, για να κάνουν το ίδιο, αν μη τι άλλο ο κίνδυνος για ατύχημα είναι πολύ σοβαρός…

Σύμφωνα με την ελληνική και την τουρκική NAVTEX η άσκηση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα στις 14:00 και να ολοκληρωθεί στις 17:00 και αύριο από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 11:00 το πρωί.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ NAVTEX ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
 
Παρόλο που η Τουρκία έχει συγκεντρώσει το βλέμμα και την προσοχή της διεθνούς κοινότητας λόγω της επικείμενης εισβολής στην βόρεια Συρία, φαίνεται πως δεν πτοείται στο «μέτωπο» της ανατολικής Μεσογείου, καθώς εξέδωσε νέα προκλητική NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ.


Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας θέλει να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά μέσα στην «καρδιά» της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, όπως αναφέρει νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία σήμερα το πρωί.


Ειδικότερα, ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου, νέα NAVTEX που ανεβάζει τις εντάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς «κλειδώνει» θαλάσσια περιοχή μερικές δεκάδες ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Πάφου, σε περιοχή όπου σύμφωνα με πληροφορίες δραστηριοποιείται το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» (Fatih).


Σύμφωνα με όσα αναφέρει η οδηγία προς ναυτιλλομένους, οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα διεξαχθούν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου από τις 2 μ.μ μέχρι τις 5 μ.μ, σε περιοχή που φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

***Όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα,


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: