Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΡΙΝΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Ο Αρίντς μίλησε σχετικά με την συνομιλία του Ερντογάν με τον Παπανδρέου

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μετέχοντας σε τηλεοπτική εκπομπή στην Προύσα μίλησε για την συνομιλία Ερντογάν-Παπανδρέου.

Ο Αρίντς ανέφερε πως ο Παπανδρέου είπε ¨να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στα ανοιχτά της Κύπρου¨.

Μετά είπε ότι ο Ερντογάν απάντησε λέγοντας πως ¨Θα κάνουμε έρευνες στην περιοχή με ίδιες δυνατότητες, Δεν ακούμε τίποτε.

Το ναυτικό μας είναι καθ΄οδόν. Εάν χρειαστεί και τα αεροπλάνα μας θα προστατεύσουν αυτήν την έρευνα¨

 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ευρισκόμενος στο πανεπιστήμιο του Ουλουντάγ για τα εγκαίνια του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 μετείχ ζωντανά στο τηλεοπτικό κανάλι Olay.

Αναφέρθηκε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και περιέγραψε την διαδικασία μετά την συμφωνία Ελληνοκυπριων-Ισραήλ για έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Ανέφερε πως μετά από αυτήν την συμφωνία η Τουρκία δεν θα μπορούσε να παραμείνει άπραγη, και είπε πως ¨Η Τουρκία συνήψε συμφωνία με την ΤΔΒΚ. Τώρα μετά τις σεισμολογικέςέρευνες θα αρχίσουν και οι έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αυτή τη φορά μας έκαναν να τρέχουμε.

Αλλά λένε ¨ Αμαν παρακαλώ να μην υπάρχει διαφωνία¨. Ε ναι αλλά εσίς το αρχίσατε αυτό. Πλέον Τουρκία που να σωπαίνει και να παραβλέπει δεν υπάρχει¨.

¨Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕIΠΕ «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ»

Μετά από αυτό το γεγονός ο Μπουλέντ Αρίντς αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία του Ερντογάν με τον Παπανδρέου είπε πως κανένας δεν ήξερε τι λέχθηκε και έτσι την περιέγραψε ο ίδιος.

Είπε:

Εσείς δεν ξέρετε τι ειπώθηκε αλλά εγώ ξέρω. Δύο θέματα τέθηκαν.

Εμείς έχουμε με την Ελλάδα Ανώτατο Συμβούλιο στρατηγικής Συνεργασίας.

Την χρονιά που πέρασε ο πρωθυπουργός πήρε 10 υπουργούς και πήγε στην Ελλάδα. Κέρδισαν θαυμασμό. Η Τουρκία προτείνει συνεργασία στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός λέει ¨Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς σε εσάς ;¨.

Τώρα το αμοιβαίο πρέπει να γίνει και στην Τουρκία. Ο Παπανδρέου καταρχάς ρώτησε ¨Πότε θα κάνουμε την σύνοδο στην Τουρκία ;¨. Δόθηκε υπόσχεση για τον Νοέμβριο.

Εγώ ήμουν μάρτυρας σε αυτά. Δεύτερον ο Παπανδρέου είπε ¨να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στα ανοιχτά της Κύπρου¨

Η απάντηση μας ήταν : ¨Είμαστε ενάντιοι σε κινήσεις που εμποδίζουν την διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Οι Ελληνοκύπριοι το άρχισαν.

Για αυτό ως Τουρκία στην δική μας ΑΟΖ θα κάνουμε έρευνες με τις δικές μας δυνατότητες. Δεν ακούμε τίποτε. Το ναυτικό μας είναι καθ΄οδόν. Εάν χρειαστεί και τα αεροπλάνα μας θα προστατεύσουν αυτήν την έρευνα¨

Ο Αρίντς μετά είπε πως ¨Τότε ο Παπανδρέου είπε ότι «Δίκιο έχετε. Εάν κάνουν αυτοί μπορείτε να κάνετε και εσείς. Αλλά να μην υπάρξει ένταση¨.

…………….

…………….

Σχόλιο : Ο Αρίντς είναι φυσικά εχθρός μας αλλά είναι σοβαρός άνθρωπος. Οπότε αυτά που λέει κατά πάσα πιθανότητα είναι αληθινά.

Οπότε τι να πει κανείς για τον Giorgo… 



tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: