Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Άλλα τρία ερευνητικά σκάφη στέλνει Κύπρο η Τουρκία!


Άλλα τρία ερευνητικά σκάφη στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία!

Πρόκειται για σκάφη που έχει ναυλώσει από την νορβηγική εταιρεία VERITAS και τα οποία θα κάνουν έρευνες για λογαριασμό της Άγκυρας.

Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει προβεί σε έντονα διαβήματα στο Όσλο.

Οι Νορβηγοί λένε ότι υποστηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου στις έρευνες για το φυσικό αέριο και είναι ερώτημα τι θα κάνουν.

Το 2008 υπενθυμίζουμε,όταν νορβηγικό σκάφος μισθωμένο από τη Τουρκία έκανε έρευνες στο Καστελόριζο,σταμάτησε μετά από την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στη νορβηγική.


«Έχουμε προβεί και σε προφορικά διαβήματα και εμείς και η ελληνική Κυβέρνηση ιδιαίτερα προς την Νορβηγία αλλά και με επιστολές, τις οποίες έχουμε στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις που είναι απαραίτητο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. 


 Εξάλλου, η Υπουργός Εμπορίου ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους της ότι με τον πιθανό εντοπισμό κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της Κύπρου, η χώρα μπορεί να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Ο …σουλτάνος Ερντογάν



Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε μία ακόμη κρίση μεγαλοϊδεατισμού δήλωσε ότι «τα συμφέροντα της χώρας στις θάλασσες ξεκινούν από τη διώρυγα του Σουέζ και απλώνονται μέχρι τον Ινδικό ωκεανό.

Η Τουρκία περιστοιχίζεται στις τρεις πλευρές της από θάλασσα και θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα οικονομικά της συμφέροντα και την ασφάλειά της».

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: