Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τα τουρκικά σχέδια στρατηγικής κυβερνοασφάλειας


Τα σχέδια της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της θανάσιμης απειλής από τις αποκαλούμενες ως «κυβερνο-επιθέσεις», δηλαδή την επίθεση εναντίον της κρίσιμης πληροφορικής υποδομής της χώρας, θα είναι έτοιμα και θα τεθούν σε εφαρμογή σε έναν χρόνο και θα είναι ιδιαίτερα «περιεκτικά», όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ στο CNN Turk.


«Έχει συγκροτηθεί ομάδα συντονισμού, υπαγόμενη στο υπουργείο. Πρώτα θα καταρτιστεί το στρατηγικό σχέδιο Κυβερνοασφάλειας, στο οποίο θα καταγραφούν όλα τα αναγκαία βήματα που το τουρκικό κράτος πρέπει να λάβει», είπε ο Τούρκος υπουργός.


Η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχει καταστεί στόχος σε ολοένα και περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις πρόσφατα και έτσι υποχρεώθηκε να επισπεύσει την δημιουργία τοίχους προστασίας από αυτές.

Άλλωστε η αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων αποτελεί σοβαρό θέμα για το ΝΑΤΟ, το οποίο τις χαρακτηρίζει ως σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια.

Η κατάρτιση του σχεδίου έχει ανατεθεί στην Αρχή Πληροφοριών και Επικοινωνιών και στο Συμβούλιο Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών της Τουρκίας:

«Οι κρατικές υπηρεσίες έχουν αναλάβει τα δικά τους μέτρα αντιμετώπισης των κυβερνοεπιθέσεων.

Τα εν λόγω ιδρύματα όμως θα συντονίσουν τις δράσεις αυτές», είπε ο Γιλντιρίμ και συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία προτίθεται να συνεργαστεί και με τις άλλες χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της κυβερνο-απειλής.

«Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κυβερνοεπιθέσεις από τρίτες χώρες.

 Με τη συνεργασία μας με τις άλλες χώρες, από τις οποίες οι επιθέσεις προέρχονται, θα αντιμετωπίσουμε την απειλή», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: