Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Γενικό Επιτελείο Στρατού: Νέα σκοπευτικά ταχείας σκόπευσης


Το Γενικό Επιτελείου Στρατού πρόκειται να προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια 87 σκοπευτικών ταχείας σκόπευσης, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την κατασκευάστρια εταιρεία ELMON.


Για το λόγο αυτό, θα γίνει σύσταση επιτροπής της ΑΣΔΥΣ η οποία θα είναι αρμόδια για τη διαπραγμάτευση με την ELMON για τη συμπίεση της οικονομικής προσφοράς, τη βελτίωση των όρων της και για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την προμήθεια.

Τα σκοπευτικά που επιθυμεί να αποκτήσει ο Ελληνικός Στρατός, για τις ειδικές δυνάμεις, είναι τα Aimpoint CompM4. 

Με την απόκτησή τους θα καλυφθούν κενά στις μονάδες τους, τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά την ικανότητα των μαχητών να εκτελούν πυρά ακριβείας σε ελάχιστο χρόνο.

Τα σκοπευτικά θεωρούνται από τα καλύτερα της εταιρείας AIMPOINT.

Λειτουργούν με τη χρήση μίας μπαταρίας ΑΑ, η οποία χάρη στη βελτιωμένη διαχείρισή της από το κύκλωμα της διόπτρας, μπορεί να διαρκέσει μέχρι και οκτώ έτη συνεχούς χρήσης.

Η διόπτρα παραδίδεται με σύστημα τοποθέτησης επί ράγας Picatinny, λαστιχένια καλύμματα και επικάλυψη στους φακούς προκειμένου να μην αντανακλούν το φως.

Επιπλέον, είναι συμβατή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες τις νυχτερινές διόπτρες 3ης γενιάς.

Έχει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε επτά διαμορφώσεις φωτισμού για χρήση με διόπτρες νυχτερινής όρασης και εννέα διαμορφώσεις για χρήση την ημέρα, χωρίς βέβαια να προσφέρει μεγέθυνση του στόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: