Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Οι πόλοι εξουσίας της Άγκυρας ταυτίζονται απόλυτα στην αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων


Zεύγος Mirage-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε πάνω από την τουρκική φρεγάτα κατά την προκλητική της πορεία εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.


Ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος απέδωσε σε «εσωτερικό πρόβλημα της Τουρκίας» την είσοδο της τουρκικής φρεγάτας GAZIANTEP (F490) στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα, τις παραμονές της Εθνικής Επετείου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν ενεργούν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μόνες τους χωρίς να ενημερώνουν την πολιτική τους ηγεσία, είναι δικό τους πρόβλημα».

Σε κάθε περίπτωση, «η τουρκική φρεγάτα σε κάποια στιγμή αισθάνθηκε στο σβέρκο της, το χνώτο των ελληνικών αεροπλάνων και φρεγατών» καθώς στο Αιγαίο, «δεν κουνιέται κουνούπι χωρίς να ενεργοποιείται το σύστημα αποτροπής» και «η αντίδραση υπήρξε άμεση.

Η εποχή των κανονιοφόρων, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί» δήλωσε.

Φυσικά η τετριμμένη εκτίμηση που επαναλαμβάνει και ο νυν ΥΕΘΑ είναι αφελής, επικίνδυνα αποπροσανατολιστική και σίγουρα δεν είναι προϊόν ανάλυσης της συνεπούς (από το 1973) τουρκικής στρατηγικής στο Αιγαίο.

Η απόπειρα ερμηνείας της τουρκικής επιθετικότητας στη βάση της σύγκρουσης μεταξύ κεμαλικού κατεστημένου και ισλαμικής κυβέρνησης αγνοεί τις στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: