Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Βουλγάρες παντρεύονται Πακιστανούς για την άδεια παραμονής


Κύκλωμα της… «πράσινης κάρτας» που προμήθευε με το αζημίωτο πλαστά πιστοποιητικά σε αλλοδαπούς για τέλεση λευκών γάμων προκειμένου να πάρουν την άδεια παραμονής στην Ελλάδα αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ...


...με αποτέλεσμα τα συναρμόδια υπουργεία να βάζουν «φρένο» στους γάμους μεταξύ αλλοδαπών όταν ο ένας εκ των δύο δεν διαθέτει την πράσινη, αλλά τη ροζ κάρτα.


Η κομπίνα εξιχνιάστηκε όταν ένας αντιδήμαρχος από το Ηράκλειο Κρήτης παρατήρησε από το περασμένο καλοκαίρι μεγάλο αριθμό των πολιτικών γάμων να είναι όμοιοι: Ο γαμπρός Πακιστανός και η νύφη Βουλγάρα.

«Μου έκανε τρομερή εντύπωση που γίνονταν τόσοι γάμοι μεταξύ Πακιστανών και Βουλγάρων.
Μου μπήκαν ψύλλοι στα αφτιά και άρχισα να το ψάχνω», αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αεράκης.

Από την έρευνα ανακαλύφθηκε ότι πολλά από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την τέλεση πολιτικού γάμου ήταν πλαστά, ενώ κανένα από τα πιστοποιητικά που είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου δεν είχε επικυρωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως προβλέπεται. 

«Επρεπε να μπει φρένο σε αυτήν την κατάσταση», λέει ο κ. Αεράκης.

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι πως πάντα η νύφη ήταν από τη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με τον Κρητικό αντιδήμαρχο, το γεγονός αυτό εξηγείται.

Οπως αναφέρει: «Επειδή η Βουλγαρία είναι κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνεται αυτόματα η δυνατότητα στο σύζυγο να κάνει τα χαρτιά του ως Ευρωπαίος πολίτης».

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πως στην Κρήτη πολλοί είναι οι Πακιστανοί που ψάχνουν εναγωνίως υποψήφια νύφη έναντι αμοιβής για λευκό γάμο.

Πάντως, όταν στο Δήμο Ηρακλείου ανακάλυψαν την απάτη με τους γάμους – μαϊμού, ακολούθησαν την τακτική να εξετάζουν με προσοχή κάθε έγγραφο που προσκομίζεται. «Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει», αναφέρει ο κ. Αεράκης και προσθέτει:

«Πρόσφατα πάλι ήρθε στο δημαρχείο Πακιστανός με Βουλγάρα να παντρευτούν.
Τους κάλεσα στο γραφείο μου και έβαλα τον άντρα να μου γράψει σε ένα χαρτί το όνομα της μέλλουσας συζύγου του και την ημερομηνία γέννησής της. Δεν ήξερε τίποτα.
Αυτά τα ζευγάρια συναντιούνται για πρώτη φορά στο δημαρχείο…».

Εφόσον διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των λευκών γάμων μεταξύ αλλοδαπών που δεν διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αυξημένος σε πολλούς δήμους της Ελλάδας, τα συναρμόδια υπουργεία έστειλαν πριν από λίγες ημέρες οδηγία στους δήμους ότι στο εξής δεν επιτρέπεται η τέλεση γάμων μεταξύ αλλοδαπών σε περίπτωση που έστω ο ένας από τους δύο δεν κατέχει την πράσινη αλλά τη ροζ κάρτα, δηλαδή ότι έχει υποβάλει αίτηση ασύλου.

Εκτός από το Ηράκλειο που έχει εξακριβωθεί η απάτη με τους γάμους – μαϊμού, μεγάλος αριθμός πολιτικών γάμων μεταξύ αλλοδαπών διαπιστώνεται και σε άλλες περιοχές.

Στο Δήμο Αθηναίων, για παράδειγμα, οι άδειες πολιτικών γάμων που εκδίδονται είναι περισσότερες για αλλοδαπούς παρά για Έλληνες.

Βέβαια, όπως επιβεβαιώνει η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Εύα Κοντοσταθάκου, «τα πάντα στην Αθήνα ελέγχονται και δεν έχουν διαπιστωθεί περιστατικά πλαστογραφίας», όπως συνέβη στην Κρήτη.
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: