Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα γίνουν πιο δυνατές


Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και μία σειρά υποπρογραμμάτων που αφορούν σε ανταλλακτικά και τεχνική υποστήριξη υφισταμένων οπλικών συστημάτων, εγκρίθηκε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο «η ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων έχει στόχο οι Ένοπλες Δυνάμεις να γίνουν πιο δυνατές, πιο ευέλικτες, με συγκεκριμένες οικονομίες κλίμακος, ώστε να αυξήσουν περαιτέρω την αποτρεπτική τους ισχύ και να ανταποκρίνονται άμεσα στην αποστολή που τους έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός, δηλαδή τη θωράκιση της εθνικής κυριαρχίας, ακεραιότητας και ανεξαρτησίας».

«Με την νέα δομή δυνάμεων», συνέχισε, «ενισχύονται οι μάχιμες μονάδες και συρρικνώνονται δομές διοίκησης που δεν εξυπηρετούν επιχειρησιακές ανάγκες».

«Συρρικνώνεται η στρατιωτική γραφειοκρατία», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εφαρμογή της νέας δομής δυνάμεων θα έχει ολοκληρωθεί σε μία διετία, μετά από ένα μεταβατικό στάδιο μερικών μηνών.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι διαχρονικά δούλεψαν για να φέρουν σε πέρας αυτό το έργο, ενώ ευχαρίστησε και τους χιλιάδες άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, που, «παρά τις αντιξοότητες και τις περικοπές, παραμένουν πιστοί στον όρκο τους, επαναλαμβάνοντας ότι η ελληνική Πολιτεία, έχοντας επίγνωση της μεγάλης προσφοράς τους θα αποδώσει τα οφειλόμενα, μόλις φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης».

Σημειώνεται ότι το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε επίσης μία σειρά υποπρογραμμάτων, που αφορούν σε ανταλλακτικά και τεχνική υποστήριξη υφιστάμενων οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας κατά κύριο λόγο και έπονται η κάλυψη αναγκών του Στρατού ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στα οπλικά συστήματα είναι τα Μιράζ 2000-5, τα Πάτριοτ, εκπαιδευτικές τορπίλες, κλπ.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: