Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Κυπριακό: Έκανε πίσω ο Αλεξάντερ Ντάουνερ …ας μη βιαστούμε

Πέρασε στην… Ιστορία το περίφημο δείπνο, μετά συζύγων, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Ντερβίς Έρογλου, παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, του Αυστραλού Αλεξάντερ Ντάουνερ και των συνεργατών του, χωρίς να παραχθούν σοβαρά αποτελέσματα.


Το σημαντικότερο ίσως είναι η αναφορά του Ντάουνερ, ενημερώνοντας στη συνέχεια το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι καλό θα ήταν να μη βιαστεί η «διεθνής κοινότητα» για την επανέναρξη των συνομιλιών – διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.


Φαίνεται πως αντιλήφθηκε, έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, ότι οι υπόγειες διεργασίες με σκοπό να προωθηθεί το επιθυμητό για συγκεκριμένες πλευρές, να αξιοποιηθεί η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία για να επιβληθούν λύσεις με τον Ελληνισμό «στα γόνατα», δεν του βγήκε, ενώ αντιθέτως θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι έφερε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.

Είναι απορίας άξιον το πως αποδεικνύεται τόσο δύσκολο να αντιληφθούν, ότι η όποια λύση, εντός ή εκτός εισαγωγικών, που δεν θα ακολουθεί την κοινή λογική, δηλαδή να αφορά ΜΟΝΟ την Κύπρο και τους Κύπριους, όχι δηλαδή τους εποίκους της Ανατολίας, όχι τους γεωπολιτικούς οραματισμούς της Τουρκίας κ.λπ. είναι καταδικασμένη είτε απλώς να αποτύχει, είτε να δημιουργήσει τέτοια κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο η οποία θα οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: