Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Οι Τούρκοι αντιδρούν στην ομιλία Ζιαζιά που δημοσίευσε το Onalert

Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 
Αναφορά στην ομιλία του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ, Κων/νου Ζιαζιά που ****δημοσίευσε το OnAlert κάνει η τουρκική εφημερίδα Vatan.



Με τον τίτλο «Οι Τούρκοι κλέβουν τη Δυτική Θράκη» γράφει ότι ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Κων/νος Ζιαζιάς, σε ομιλία του στην Σχολή Εθνικής Άμυνας, προειδοποίησε τους ηγέτες να επανεξετάσουν την πολιτική τους για τη Δυτική Θράκη και απευθύνθηκε σε αυτούς λέγοντας «ξυπνήστε!». 

Ο ίδιος είπε ότι, η πολιτική της Τουρκίας, που είχε ξεκινήσει επί Οζάλ, με την ιδεολογία διείσδυσης στα Βαλκάνια, συνεχίζεται και σήμερα. 


Ο Ζιαζιάς επέκρινε τις περικοπές που έγιναν στις δαπάνες για το στρατό, λόγω κρίσης, και είπε: 

«Οι περιορισμοί που κάναμε, παραβλέποντας τα εθνικά μας συμφέροντα, θα επιφέρουν το τέλος της χώρας, αλλά όταν ξυπνήσετε θα είναι αργά». 
Στη συνέχεια τόνισε - γράφει η τουρκική εφημερίδα - ότι, το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, προβαίνει σε εργασίες που προβάλλει τα συμφέροντα της Τουρκίας και πρόσθεσε: «Στην περιοχή παραβιάζονται πολλοί νόμοι, αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, παρά τις ζημίες που δημιουργούνται».

Ο κ. Ζιαζιάς τονίζοντας ότι, ο στρατός θα πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο έναντι του ρίσκου της Τουρκίας, ισχυρίστηκε πως η θητεία των εννέα μηνών θα πρέπει να αυξηθεί σε δώδεκα. Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι η Ελλάδα, που περνάει από δύσκολους καιρούς, θα ορθοποδήσει και πάλι και τόνισε: «Είχαμε χρεοκοπήσει και το 1932, αλλά γράψαμε ιστορία το 1940».

****δημοσίευσε το OnAlert
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: