Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Για κακούργημα ο Παπακωνσταντίνου


Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί συμπληρωματική πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου, εις βάρος του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τον πρόεδρο της Προκαταρκτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ... Χρήστο Μαρκογιαννάκη να έχει ήδη συντάξει το κείμενο και να μένει τώρα η υπογραφή του από 30 βουλευτές.


Εφόσον αυτό συμβεί, ο πρώην υπουργός θα βαρύνεται πλέον με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, καθώς, μετά τις αποκαλύψεις από τα έγγραφα που έφτασαν στην χώρα από τις γαλλικές αρχές και έφερε στο φως η Realnews της Κυριακής, θα περιλαμβάνεται το αδίκημα της απιστίας.

Στον βαθμό που θα συλλεγούν οι απαιτούμενες 30 υπογραφές βουλευτών, το θέμα θα φτάσει στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να εγκριθεί διά ψηφοφορίας η διεύρυνση του κατηγορητηρίου, αλλά και να τοποθετηθεί εκ νέου εφόσον το επιθυμεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών. 

Να σημειωθεί ότι το κείμενο αναφέρεται στην λειτουργούσα ήδη Επιτροπή και όχι στη συγκρότηση νέας, εφαρμόζοντας διασταλτικά σχετική νομοθεσία που κάνει λόγο για έρευνα συναφών εγκλημάτων από τις ίδιες αρχές.

Εν τω μεταξύ, στην Επιτροπή, που συνεδρίαζε χθες ως τη μία τη νύχτα, έφτασαν έγγραφα από τους οικονομικούς εισαγγελείς που δείχνουν ποιοι μεγαλοκαταθέτες της τράπεζας HSBC είχαν κάνει χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων Παπακωνσταντίνου για επαναπατρισμό των χρημάτων τους στην Ελλάδα.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: