Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί εκπτώσεις στην εθνική κυριαρχία

Η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, την παρούσα χρονική περίοδο , είναι εξαιρετικά τεταμένη. 
 
Υπό αυτές τις συνθήκες θα δικαιολογούσε κανείς την ύπαρξη ορισμένων «μικροαβλεψιών» σε άλλους τομείς, όπως είναι η στάση της Γείτονος στα ελληνοτουρκικά.

Όμως στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αντίθετα βλέπουμε τουρκικά πλοία να αρμενίζουν προκλητικά στο Αιγαίο και τούρκικα αεροπλάνα να κάνουν σωρεία παραβιάσεων και παραβάσεων.

Το κερασάκι στην τούρτα των τουρκικών προκλήσεων/διεκδικήσεων είναι η εκμετάλλευση της ευκαιρίας, που προσέφερε το ΝΑΤΟ και η Τουρκία την αξιοποίησε, με την Ελλάδα απλά θεατή, με αποτέλεσμα να εκτελεί περιπολίες (12,18,25 Ιουνίου 2013) στο πλαίσιο της επιχείρησης «ACTIVE ENDEAVOUR» εντός του ελληνικού FIR σκιαγραφώντας την ελληνική ΑΟΖ και περνώντας πάνω από την πλωτή πλατφόρμα της ENSCO στο οικόπεδο «12» της Κύπρου.

Ο αρμόδιος διοικητής του ΝΑΤΟ (COMMARAIRNATO) εξέδωσε σήμα (15 Μαΐου) και ζήτησε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας για περιπολία στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης «ACTIVE ENDEAVOUR» και όχι μόνο.

Το σήμα αυτό ήρθε και στη χώρα μας αλλά δεν ανταποκριθήκαμε παρά το ότι η εν λόγω περιοχή είναι ζωτικού ελληνικού ενδιαφέροντος.

Η Τουρκία ανταποκρίθηκε και στέλνει αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN 235, στις 12,18 και 25 Ιουνίου 2013 να εκτελέσουν περιπολία σε περιοχή που περιλαμβάνει τμήμα του FIR Αθηνών και σκιαγραφεί την ελληνική ΑΟΖ, η οποία εκτείνεται νότια της Κρήτης και ανατολικά Ρόδου και Καρπάθου, περιλαμβάνει όλη την περιοχή του Καστελόριζου και φτάνει μέχρι δυτικά και νότια Κύπρου περνώντας πάνω από την πλωτή πλατφόρμα της ENSCO στο οικόπεδο «12» .

Την περιοχή αυτή την δήλωσε στο ΝΑΤΟ και το αντίστοιχο τουρκικό σήμα λήφθηκε από τις ελληνικές αρχές (CAOC 7, MAKA ATHENS κλπ) στις 4 Ιουνίου 2013.

Θα αναρωτηθεί κάποιος «τι σημαίνει αυτό με την Τουρκία είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ;», αυτό είναι σωστό μόνο που η σύμμαχος έχει θέσει κόκκινες γραμμές πολέμου στην χώρα μας και ανοικτά αμφισβητεί με λόγια και έργα την κυριαρχία μας.
 
Στις υπηρεσίες του ΓΕΑ και του ΓΕΕΘΑ υπάρχει μεγάλη αναστάτωση για την ολιγωρία που επέδειξε το ΑΤΑ και το CAOC 7 στη διαχείριση αυτού του σοβαρού θέματος και διερωτώνται ποια θα είναι η θέση των εθνικών εκπροσώπων μας όταν θα γίνεται ενημέρωση στη Συμμαχία των αποτελεσμάτων της αποστολής από την αναφορά των πληρωμάτων του τουρκικού αεροσκάφους για την θαλάσσια περιοχή Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου, Κατελόριζου, Κύπρου.

Αν η ηγεσία των ΕΔ και του ΥΠΕΘΑ γνώριζαν τα προαναφερόμενα γεγονότα και τήρησαν παθητική στάση τότε έβαλαν ένα ακόμα λιθαράκι στο βουνό των τουρκικών προκλήσεων. Αν δεν γνώριζαν, γιατί κάτι τους ξέφυγε ας αρχίσουν, να σκέφτονται με ποιο τρόπο τέτοια φαινόμενα θα εκλείψουν.
 
Ο ελληνικός λαός, που χειμάζεται από την οικονομική κρίση και στέκεται όρθιος , δεν επιθυμεί εκπτώσεις στην εθνική κυριαρχία της χώρας του.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: