Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Έκλεισε η συμφωνία για Φρεγάτες τύπου ''FREMM'' και τα αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας «ATLANTIQUE»


Στη Γαλλία μέσα στον Ιούνιο ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Αποστολάκης ...Σφραγίζει το Τρίγωνο !
Θέματα διμερούς Αμυντικής και Στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας τέθηκαν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Παρίσι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον  Γάλλο ομόλογό του Ζαν Υβ Λε Ντριάν με την συμφωνία να έχει ήδη κλείσει !


Συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα της ενοικίασης από την Ελλάδα των δύο φρεγατών τύπου «FREMM», αλλά και η ενοικίαση αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας τύπου «ATLANTIQUE» από τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.



Οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις είχαν ληφθεί στην Αθήνα, σε επίπεδο κορυφής κατά τη συνάντηση του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ενδεχόμενες κοινές πρωτοβουλίες μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. που θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2014.


Γνωστοποίησε ακόμη ότι έκαναν μία ανασκόπηση των εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις στο πρόβλημα της Συρίας.

«Συμφωνήσαμε να ξαναβρεθούμε πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στο καλοκαίρι όπου πιστεύω ότι ο κ. Λε Ντριάν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση μου να έρθει για λίγες ημέρες στην Αθήνα», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: