Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ένταση στη δίκη για τις συμβάσεις των υποβρυχίων


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξαπέλυσε βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην ΥΕΘΑ Ευ. Βενιζέλου για την κατάργηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.


Με ανάγνωση εγγράφων συνεχίστηκε χθες η δίκη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ η ατμόσφαιρα εντάθηκε όταν ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Π. 
Παναγιωτόπουλος εξέφρασε θλίψη, για την «ευκολία» όπως είπε, με την οποία το ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έσπευδαν να πληρώνουν τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, χωρίς να έχει υλοποιηθεί οποιοδήποτε από τα αντισταθμιστικά οφέλη. 


Τα λόγια του εισαγγελέα προκάλεσαν την αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως και του πρώην στενού του συνεργάτη Γιάννη Σμπώκου, ο οποίος χαρακτήρισε «ατυχή» τη θέση του εισαγγελέα, λέγοντας ότι «η κυρία σύμβαση πληρώνεται με βάση τα στάδια υλοποίησης και δεν έχει σχέση με τα αντισταθμιστικά.
Το λέω παρά το γεγονός ότι εγώ αποχώρησα και ακολούθησαν 11 τροποποιήσεις της κυρίας σύμβασης και άλλες 5 για τα αντισταθμιστικά. 

Αρα άλλες συμβάσεις», τόνισε ο πρώην συνεργάτης του υπουργού.
Την ίδια στιγμή ο εκ των συνηγόρων του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, ανέφερε ότι τα αντισταθμιστικά δεν αφορούν την περίοδο Τσοχατζόπουλου αλλά των επόμενων υπουργών, βάζοντας στο κάδρο τους μετέπειτα υπουργούς Αμυνας.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: