Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη ΥφΕΘΑ στην XII Μ/Κ ΜΠ και βολές Leopard-2HEL



Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Ελευσινιώτης ενημερώνεται για τις δυνατότητες του άρματος μάχης Leopard-2HEL.



 Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης επισκέφθηκε χθες την έδρα και Μονάδες της XII Μ/Κ ΜΠ στην Αλεξανδρούπολη, συνοδευόμενος από το Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά και το Διοικητή Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγο Χρήστο Χαλκίδη. 

Ο Δ. Ελευσινιώτης ενημερώθηκε για την αποστολή της Μεραρχίας και στη συνέχεια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, στρατεύσιμους οπλίτες και στο πολιτικό προσωπικό της Μεραρχίας. Ακολούθως, επισκέφθηκε το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) στο Στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», όπου ενημερώθηκε για την αποστολή του και συνομίλησε με εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές. 

Τέλος, μετέβη στο Φυλάκιο «Γέφυρας Κήπων» και στο Παρατηρητήριο «Γεμιστής». 

Το ΓΕΣ έδωσε εντωμεταξύ στη δημοσιότητα βίντεο με στιγμιότυπα από την επιχειρησιακή εκπαίδευση των Τεθωρακισμένων, στο οποίο εμφανίζονται άρματα μάχης Leopard-2HEL της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας να πραγματοποιούν βολές εν κινήσει.

Όπως αποδεικνύεται από τη χρονομέτρηση, οι αρματιστές του ΕΣ χρειάζονται 11 δευτερόλεπτα από τη βολή μέχρι την επαναγέμιση, χρόνος που αντιστοιχεί σε ρυθμό βολής 5 βλημάτων το λεπτό!


strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: