Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ερντογάν: «Για τα επεισόδια στην Ελλάδα ποιος αντέδρασε;» (VIDEO)

O Τούρκος πρωθυπουργός άσκησε κριτική προς όλους και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη χώρα μας, όχι με το πιο φιλικό ύφος του... 
 
Του Βελισσάριου Δραγάτση
Επίθεση εναντίον της λαϊκής βούλησης χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν τις διαδηλώσεις και κατήγγειλε τη μεγάλη εκστρατεία παραπληροφόρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα.

Έφτασε μάλιστα σε σημείο της ομιλίας του να πει ότι επεισόδια έγιναν έξω από την Ουώλ Στρητ, στη Βρετανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία αλλά και πολύ πιο σημαντικά στην Ελλάδα!

«Ποιες ήταν οι αντιδράσεις απέναντι σ' αυτά;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός της γείτονος κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο.

Στο περιθώριο ημερίδας για τις σχέσεις Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη με την βία και παραμένει ανοιχτή σε «δημοκρατικά αιτήματα».

Όσον αφορά στο πάρκο Γκεζί (που έγινε «σύμβολο» της λαϊκής αντίδρασης), ο Τούρκος πρωθυπουργός πρότεινε να φυτευτούν δέντρα, απορρίπτοντας την ιδέα της ανέγερσης εμπορικού κέντρου, καθώς η έκταση του πάρκου «δεν επαρκεί».


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: