Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

"ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ" ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ Στέλνουν και 6ο αντιτορπιλικό οι ΗΠΑ για να "κλείσουν" το κενό της Βρετανίας

Us-Navy-Syria
Ένα έκτο αμερικανικό πολεμικό σκάφος βρίσκεται πλέον σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με άλλα πέντε αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με πυραύλους Κρουζ, που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν πάραυτα κατά της Συρίας στα πλαίσια ενός "περιορισμένου, ακριβούς", πλήγματος, ανακοίνωσαν αργά χθες βράδυ στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. 
 
Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως το USS San Antonio, ένα αμφίβιο σκάφος, που μεταφέρει αρκετούς εκατοντάδες πεζοναύτες, βρισκόταν στην περιοχή για διαφορετικό σκοπό και πως δεν υπάρχει σχέδιο να αποβιβασθούν στην ξηρά οι δυνάμεις αυτές στα πλαίσια κάποιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
 
Ένας από τους Αμερικανούς αξιωματικούς επεσήμανε πως ο διάπλους του San Antonio στη Μεσόγειο είχε προγραμματισθεί προ πολλού, αλλά τα επιτελεία έκριναν πως θα ήταν φρόνιμο να παραμείνει το σκάφος στην Ανατολική Μεσόγειο, κοντά στα αντιτορπιλικά υπό το φως των νέων εξελίξεων στην εμπόλεμη κατάσταση.
 
"Παρέμεινε εκεί ως προφύλαξη", δήλωσε ένας από τους αξιωματικούς, που δεν θέλησε να κατονομασθεί. Το San Antonio την Πέμπτη διέβη τη διώρυγα του Σουέζ, προερχόμενο από την Ερυθρά Θάλασσα και την Παρασκευή έλαβε διαταγές να παραμείνει δίπλα στα αντιτορπιλικά, σύμφωνα με τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.
 
Το USS San Antonio είναι ένα από τα τρία πολεμικά σκάφη που μετέφεραν 2.200 Αμερικανούς πεζοναύτες στην εξάμηνη ανάπτυξή τους στην περιοχή της Αραβικής Χερσονήσου.
 
Γενικώς, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό διατηρεί τρία αντιτορπιλικά στη Μεσόγειο, όμως μετέφερε άλλα δύο στην περιοχή κατά τα τέλη της ανάπτυξής τους σε άλλα σημεία, καθώς το καλούσαν οι εξελίξεις στη Συρία κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
 
Την ίδια στγμή, η Ρωσία κατήγγειλε την Παρασκευή τις παρατηρήσεις του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με μια πιθανή «περιορισμένης, κλίμακας στρατιωτική δράση» κατά της Συρίας. «Οι απειλές αυτές είναι απαράδεκτες», ανέφερε από τη Μόσχα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.
 
Όπως είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας «η μονομερής χρήση βίας» που παρακάμπτει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Σύμφωνα με τον Λουκάσεβιτς αυτό θα περιέπλεκε και θα καθιστούσε πιο δύσκολη την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Συρίας, ενώ θα προκαλούσε πρόσθετες απώλειες.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: