Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΜΠΑΜΑ-ΚΑΜΕΡΟΝ Έτοιμες για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία οι ΗΠΑ και Βρετανία


Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συμφώνησαν το Σάββατο ότι πρέπει να αποτραπεί η χρήση χημικών όπλων, ενώ εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους σχετικά με τις «αυξανόμενες ενδείξεις» ότι το συριακό καθεστώς πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον λαού του, δήλωσε εκπρόσωπος του Κάμερον.
 
«Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την επίθεση που έλαβε χώρα την Τετάρτη στη Δαμασκό και τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι αυτή η επίθεση με χημικά όπλα πραγματοποιήθηκε από το συριακό καθεστώς εναντίον του ίδιου του του λαού», δήλωσε ο εκπρόσωπος. 
 
«Επανέλαβαν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει στη χρήση χημικών όπλων, ενώ αμφότεροι έχουν αναθέσει σε αξιωματούχους να εξετάσουν όλες τις πιθανές επιλογές».
 
Φυσικά, η πρώτη διάψευση των ισχυρισμών των ανταρτών για την χρήση χημικών όπλων από τα κυβερνητικά στρατεύματα κατά των ... κατοίκων της Δαμασκού έρχεται από την διεθνή οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, και αφορά τον αριθμό των θυμάτων. 
 
Τα περί "1200 νεκρών" των ισλαμιστών και των πρακτόρων των δυτικών διαψεύδονται αφού η ανακοίνωση αναφέρει ότι "Σε τρία νοσοκομεία της Δαμασκού, νοσηλεύτηκαν περίπου 3.600 ασθενείς, οι οποίοι αντιμετώπιζαν συμπτώματα από εισπνοή νευροτοξικών αερίων. 
 
Οι 355 από αυτούς κατέληξαν".
 
Χθες, ο Ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, Ομράνε αλ-Ζόχμπι, δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει "ποτέ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα", απορρίπτοντας έτσι τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. 
 
"Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ χημικά όπλα στη Συρία, είτε με υγρή είτε με αέρια μορφή", είπε σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι αλ-Μαγιαντίν με έδρα τη Βηρυτό, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε η συριακή τηλεόραση. 
 
"Ο συριακός στρατός δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα γιατί το ηθικό του είναι υψηλό και πραγματοποιεί προόδους απέναντι στην τρομοκρατία", διαβεβαίωσε. 
 
"Ο συριακός στρατός προωθείται" και "οι τρομοκράτες βρίσκονται σε δύσκολη θέση". 
 
Να υπνενθυμίσουμε, πως Σύριοι στρατιωτικοί ανακάλυψαν χημικά όπλα σε ένα τούνελ των ανταρτών και μάλιστα μερικοί στρατιώτες αισθάνθηκαν δυσφορία, μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα την κρατική τηλεόραση της Συρίας.
 
Στο μεταξύ, στο Λευκό Οίκο παρουσιάσθηκαν στον πρόεδρο Ομπάμα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εναντίον της Συρίας.  
 
Το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή στρατιωτικές επιλογές για τη Συρία, αν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιλέξει να υλοποιήσει οποιαδήποτε απ' αυτές, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.
 
"Ο πρόεδρος Ομπαμα ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να προετοιμάσει επιλογές για όλα τα ενδεχόμενα.
 
 Το κάναμε και είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε εφαρμογή οποιαδήποτε επιλογή -- αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει κάποια απ' αυτές τις επιλογές", δήλωσε ο Χέιγκελ προς δημοσιογράφους στη διάρκεια ταξιδιού του στη Μαλαισία.
 
Η προβοκάτσια δείχνει να είναι βέβαιη και οι στόχοι της πασιφανείς: Να προκληθεί επέμβαση των δυτικών και διάσωση των ισλαμιστών. 
 
Γιατί να κτυπήσει με χημικά ο Στρατός τώρα που κερδίζει σε όλες τις μάχες και μάλιστα μέσα στην πρωτεύουσα της Συρίας και με στόχο όχι μονάδες των ανταρτών, αλλά αμάχους;
 
Σε αυτούς θέλουν να παραδώσουν τους χριστιανούς της Συρίας Αμερικανοί και Ευρωπαίοι μόνο και μόνο για να ανατρέψουν τον Ασαντ και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: