Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Foreign Policy: Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υπέκλεψαν συνομιλίες που αποδεικνύουν την επίθεση

vx81ofn
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να υπέκλεψαν τηλεφωνικές συνομιλίες αξιωματούχων της Δαμασκού που αποδεικνύουν την επίθεση με χημικά οπλά.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Foreign Policy, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υπέκλεψαν τηλεφωνικές συνομιλίες ενός «πανικόβλητου» αξιωματούχου του υπουργείου Αμυνας της Συρίας με τον διοικητή Μονάδας των χημικών όπλων, μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στα ανατολικά περίχωρα της Δαμασκού. 

«Τις ώρες που ακολούθησαν την τρομακτική επίθεση με χημικά όπλα ανατολικά της Δαμασκού, αξιωματούχος του συριακού υπουργείου Αμυνας είχε τηλεφωνικές συνομιλίες σε κατάσταση πανικού με τον διοικητή Μονάδας των χημικών όπλων, ζητώντας εξηγήσεις για την επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο που σκότωσε περισσότερους των 1.000 ανθρώπους», σύμφωνα με το περιοδικό, το οποίο σημειώνει πως «αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε τώρα ότι είναι βέβαιοι ότι οι επιθέσεις αυτές είναι έργο του καθεστώτος του Bashar Al-Assad και οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επιτεθούν κατά του καθεστώτος τις επόμενες ημέρες». 

Η πληροφορία αυτή αποκαλύπτεται τη στιγμή που οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. 

Πάντως η εφημερίδα Washington Post αναφέρει σήμερα ότι η κυβέρνηση  των ΗΠΑ θα δώσει αύριο στην δημοσιότητα αναλυτικά τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της σχετικά με την χημική επίθεση.

strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: