Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΑ: "Η Ρωσία δεν θα μας εγκαταλείψει"

syria_aspida_russia
Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την σύμμαχό της Συρία, διαβεβαίωσε σήμερα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ, την ώρα που οι δυτικές χώρες εξετάζουν ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών θέσεων του συριακού καθεστώτος.


"Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την Συρία. 


Οι σχέσεις μας θα συνεχιστούν σε όλους τους τομείς και ευχαριστούμε την Ρωσία για την υποστήριξή της, όχι μόνον διότι υπερασπίζεται τη Συρία, αλλά και διότι υπερασπίζεται τον εαυτό της", σημείωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Μουάλεμ καταφέρθηκε επίσης εναντίον αυτών που θέλουν να επιτεθούν στην χώρα του χωρίς να παρουσιάσουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την παραμικρή απόδειξη για την χρήση χημικών όπλων και προκάλεσε τις δυτικές χώρες να παρουσιάσουν "αποδείξεις" για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες τους.

"Ακούμε τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν γύρω μας.

Αν θέλουν να πραγματοποιήσουν μια επίθεση κατά της Συρίας πιστεύω ότι το να χρησιμοποιούν ως άλλοθι τα χημικά όπλα δεν είναι καθόλου σωστό. 

Τους προκαλώ να δείξουν τι έχουν ως απόδειξη", σημείωσε.
Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε εξάλλου ότι η χώρα του διαθέτει αμυντικά μέσα που θα κάνουν τον κόσμο "να σαστίσει".

"Το να τα βάζει κανείς με την Συρία δεν είναι μικρή υπόθεση.

Διαθέτουμε αμυντικά μέσα που θα κάνουν τους άλλους να σαστίσουν", διαβεβαίωσε, απευθυνόμενος στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους που εξετάζουν την πιθανότητα ενός πλήγματος κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. 

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: