Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΙΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ "ΚΟΣΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ" «Ο Ερντογάν είναι νεο-οθωμανός νοσταλγός»

sda4_rama-erdogan-thaci-ap_f
Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην Αλβανία και το Κόσοβο οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα στον Τύπο, απεικονίζοντας τους πρωθυπουργούς του Κοσόβου, της Τουρκίας και της Αλβανίας να κάθονται οκλαδόν, κατά το μουσουλμανικό τρόπο, σε ένα σπίτι στην Πρίζρεν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρ.Τ. Ερντογάν στο Κόσοβο.


Εξίσου... εμπρηστικές θεωρούνται δε, και οι δηλώσεις του Τούρκου πολιτικού ηγέτη ότι "το Κόσοβο είναι Τουρκία".

Χαρακτηριστικά, ο διάσημος Αλβανός συγγραφέας, Ισμαήλ Κανταρέ, δήλωσε ότι τα πάντα σχετικά με αυτή τη σχέση μεταξύ Αλβανών και Τούρκων τα έχει εκφράσει στο βιβλίο του «Η τριβή».

"Ό,τι έχω γράψει είναι πολύ επίκαιρο" είπε ο κ. Κανταρέ, επικαλούμενος το βιβλίο του, στο οποίο καταγγέλλει την οθωμανική εισβολή για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αλβανικό έθνος.

Με τη σειρά του, ο αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας του Κοσόβου, Ντόντε Γκιέργκι, αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι "χθες βγήκε στην επιφάνεια νοσταλγία και οι φιλοδοξίες κάποιων νεο-οθωμανών και η επιθυμία του Τούρκου πρωθυπουργού να είναι κύριος των Αλβανών. 

Η προσβλητική ομιλία του Ερντογάν στην Πρίζρεν ήταν δυσοίωνη και αντίθετη με την ιστορική αλήθεια".

"Ο Έντι Ράμα και Χασίμ Θάτσι είναι δύο μικρά αγόρια, που δεν γνωρίζουν καν την ιστορία της Αλβανίας" δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης, Σπαρτάκ Νγκιέλα, πρώην στενός συνεργάτης του Έντι Ράμα.

"Ο Ερντογάν φαίνεται να προσπαθεί να πιέσει την Ευρώπη, με δύο μαριονέτες που βρίσκονται στα Βαλκάνια, τον Ράμα και τον Θάτσι" δήλωσε επίσης ο γνωστός Αλβανός πολιτικός και συγγραφέας Πρετς Ζογκάι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: