Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο ακήρυχτος πόλεμος του Αιγαίου και τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών του ΛΣ - ΒΙΝΤΕΟ

814d386f5c4138112e5fa70430be6661_L
Το Λ.Σ διαδραματίζει έναν νευραλγικό ρόλο στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.


Είναι απαραίτητο, πως πρέπει να αναδιοργανωθεί, να στρατιωτικοποιηθεί περαιτέρω και εν τέλει να αποκτήσει νέα μέσα ώστε να μπορεί να εκτελεί και νέου τύπου αποστολές όπως αυτές του ανορθοδόξου πολέμου ειδικά από μονάδες όπως των ΚΕΑ. 

Στην Ελλάδα εξαιτίας των πληθυσμιακών κριτηρίων, δεν μας δύναται η δυνατότητα να επιλέγουμε μέσα και προσωπικό.
Γράφει: ο Γιάννης Νικήτας
Φωτογραφίες: Γ. Νικήτας
Καθημερινά στα νερά του Αιγαίου διεξάγεται ένας ακήρυχτος ανάμεσα σε δουλεμπόρους, εμπόρους όπλων και ναρκωτικών και κάθε λογής ποινικούς. 

 Στον ευπαθή αυτόν τομέα του Αιγαίου έχουν ταχθεί να αστυνομεύουν τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών, η ελίτ του Λιμενικού Σώματος. 

Η αποστολή μας βρέθηκε ένα 24ωρο δίπλα στους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων μας εκεί που η υπάρχει μια άλλη Ελλάδα αποκομμένη από το Αθηνοκεντρικό κράτος που εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες και συχνά με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή!

Το σκοτάδι έχει πέσει.

 Ο αέρας σε συνδυασμό με τα κύματα προσφέρουν την απόλυτη αιγαιοπελαγίτικη μαγεία. Ξαφνικά στην οθόνη του ραντάρ φαίνεται ύποπτο σκάφος να κινείται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων δίχως φανούς ναυσιπλοΐας παραβιάζοντας τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας. 

Στο Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης έχει σημάνει συναγερμός αρχής γενομένης από την γέφυρα του πλοίου με τον χειριστή του ραντάρ ερευνάς επιφανείας να καταγράφει την πορεία και την ταχύτητα του σκάφους. 

Η ομάδα επεμβάσεων ειδικά εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη ετοιμάζεται να επιβιβαστεί στο σκάφος (φουσκωτό) που μεταφέρει το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος. 

Ταυτοχρόνως, έχει ειδοποιηθεί ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και τα κατά τόπους λιμεναρχεία καθώς και τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών.

Η επιχείρηση είναι γιγαντιαία.

Η μηχανή του φουσκωτού μουγκρίζει στην κυριολεξία και οι πάνοπλοι άνδρες του λιμενικού είναι αποφασισμένοι να συλλάβουν τους κακοποιούς. 

Για την ομάδα ειδικών αποστολών θα είναι άλλη μια συνηθισμένη βραδιά στα παγωμένα νερά του Βορείου Αιγαίου. 


Την ίδια στιγμή οι άνδρες των ΚΕΑ φορτώνουν τα υλικά τους στο σκάφος τους ενώ το παράκτιο περιπολικό του Λ.Σ με μέγιστη ταχύτητα πλεύσης συνδράμει στο περιστατικό. 


Το φουσκωτό των ΚΕΑ σκίζει σαν βέλος τα κύματα και χάνεται στον ορίζοντα. Η θερμική κάμερα του περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης προσπαθεί να εντοπίσει τον στόχο. 

Εν τέλει λίγο αργότερα θα το καταφέρει και θα διαπιστώσει πως πρόκειται για λαθρομετανάστες. 

Η ομάδα επεμβάσεων προσεγγίζει το δουλεμπορικό και συλλαμβάνει τους λαθρομετανάστες εν ριπή οφθαλμού με τα άλλα δύο σκάφη να καλύπτουν τις κινήσεις τους και να είναι σε ετοιμότητα εμπλοκής.

 Οι εικόνες θυμίζουν ταινία του Χόλιγουντ!

Οι λαθρομετανάστες θα συλληφθούν και την επόμενη μέρα θα πάρουν το πολυπόθητο χαρτάκι που τους υπαγορεύει σε 30 μέρες να έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα, με αυτό το μαγικό «εισιτήριο» θα κατευθυνθούν στην πρωτεύουσα όπου το πρόβλημα διογκώνεται. 

Και με 5.000 απελάσεις του Ξένιου Δία δεν λύνεται το πρόβλημα, χρειάζονται δραστικά μέτρα όπως θα αναφέρουμε στις παρακάτω γραμμές. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ελάχιστοι λαθρομετανάστες οδηγούνται σε κέντρα κράτησης δεδομένου πως το πρόγραμμα έχει βαλτώσει εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας και αφετέρου εξαιτίας της έλλειψης χώρων και των αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες.


Συγκεκριμένα το λιμενικό το πρώτο τρίμηνο του 2013 προχώρησε σε 880 συλλήψεις λαθρομεταναστών και 13 διακινητών ενώ το 2012 είχε προβεί σε 31 και 1 συλλήψεις αντίστοιχα. 

Αντίστροφη πορεία έχουν τα στοιχεία όσον αφορά το πέρασμα στον Έβρο.

Τα ΚΕΑ αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την αποτροπή και καταστολή κάθε έκνομης ενέργειας που λαμβάνει χώρα.
Οι παραπάνω σκηνές είναι η ρουτίνα του Αιγαίου στην «απλή» τους δεδομένου πως πολλές φορές λαμβάνουν χώρα περιστατικά ένοπλων συμπλοκών απέναντι σε κακοποιούς εφοδιασμένους με τυφέκια εφόδια και πολυβόλα ενώ δεν λείπουν περιστατικά που σκάφη διαθέτουν τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή με σκοπό να βάλλουν από μακριά τους λιμενικούς. 

Στην όλη εξίσωση πρέπει να τονιστεί η αδράνεια της Τουρκικής ακτοφυλακής που κάνει τα στραβά μάτια ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που υπάρχουν υπόνοιες πως συνοδεύει δουλεμπορικά ή άλλα ύποπτα σκάφη. 

Φαίνεται πως το δόγμα του Οζάλ ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ' αυτούς» βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή με την Ελληνική κυβέρνηση να εθελοτυφλεί.

Το βαθύ τουρκικό κράτος έχει άλλωστε ιστορική ειδίκευση σε κάθε τύπου εθνοκαθάρσεις. 

Αν δεν προβληματιστούμε σχετικά, τότε υιοθετούμε τη μελλοντική διάλυση της εθνολογικής και κοινωνικής μας συνοχής.

Η «μικρή πλην έντιμος Ελλάς» φυσικά δεν είναι σε θέση να περιθάλψει το 1 δισ. των λιμοκτονούντων παγκοσμίως, των αποβλήτων του παγκόσμιου καπιταλισμού που επιζητούν δικαίως μια θέση στη ζωή. 

Ορισμένοι προοδευτικοί και αριστεροί πολιτικοί και ακτιβιστές προσεγγίζουν το πρόβλημα με ανιδιοτέλεια μεν, αλλά μόνο από την ανθρωπιστική του σκοπιά. 

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι για όλα φταίει ο ιμπεριαλισμός, παραβλέποντας ότι το μεγαλύτερο θύμα, σκόπιμα ή μη, είναι η χώρα μας.

Είναι τοις πάση γνωστή η αλματώδης όσο και εξωφρενική αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών που η Τουρκία προωθεί στην χώρα μας μέσω των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. 

Ως ένα ακόμα «αντάλλαγμα» για την βλακώδη ελληνική στήριξη της ευρωπαϊκής τροχιάς της Τουρκίας, η γείτων φροντίζει να μας εφοδιάζει καθημερινά με εκατοντάδες Ασιάτες μουσουλμάνους, με το αζημίωτο φυσικά για την ίδια. 

Εδώ και 15-20 τουλάχιστον χρόνια, η Τουρκία προωθεί συστηματικά λαθραίους από τα μικρασιατικά παράλια στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Δεν περνάει μέρα που να μην βρεθούν σε κάποιο νησί ή βραχονησίδα 10, 20 ή και 50 μετανάστες.

Κύρια νησιά εισόδου των λαθρομεταναστών στο Αιγαίο είναι η Μυτιλήνη, η Κως, η Σάμος, η Χίος και άλλα μικρότερα, ειδικά στα Δωδεκάνησα.

Οι περισσότεροι που θα μπουν, επιδιώκουν να μείνουν στην Ελλάδα, για άλλους η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου των Ασιατών και Αφρικανών λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη. Βάσει πηγών του Λιμενικού, αλλά και από τα στοιχεία όσων συλλαμβάνονται, οι δουλέμποροι είναι στο 90% των περιπτώσεων Τούρκοι.

Σπάνια είναι και Αλβανοί, Κούρδοι, Ιρανοί και Έλληνες.

Μέχρι να φθάσουν στην Τουρκία, οι λαθρομετανάστες από την νοτιοανατολική Ασία (Ινδίες, Φιλιππίνες, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, και κυρίως Αφγανιστάν) που στην συνέχεια εμπλουτίζονται από Ιρακινούς και Κούρδους, ακολουθούν συγκεκριμένο δρομολόγιο, μέσω Πακιστάν και Ιράν.

Φθάνουν στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν είτε με τα πόδια από δύσβατα μονοπάτια, είτε με παλιά λεωφορεία.

Οι Τούρκοι δουλέμποροι τους παραλαμβάνουν στην πόλη Hakkari, στο τουρκοκρατούμενο πάντα Κουρδιστάν. 

Από εκεί, με λεωφορεία και φορτηγά τους οδηγούν από τις πόλεις Elazig και Adapazari στην Κωνσταντινούπολη και στην Σμύρνη.


Στην Κωνσταντινούπολη, οι δουλέμποροι τους «στοιβάζουν» σε φθηνά ξενοδοχεία, στην συνοικία Aksaray, όπου είναι εγκατεστημένο όλο το κύκλωμα:

 Τουριστικά πρακτορεία που στην πραγματικότητα ασχολούνται μόνο με την προώθηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, γραφεία παραχαρακτών για διαβατήρια και ταυτότητες, και βεβαίως οι «πιάτσες» όσων θησαυρίζουν από την «δουλειά».


Τα τελευταία χρόνια λόγω του μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών, έχουν δημιουργηθεί «στρατόπεδα» συγκέντρωσης σε αρκετές πόλεις των μικρασιατικών παραλίων (Σμύρνη, Μάρμαρις, Αλικαρνασσός, Turgut Reis) με την ανοχή των τουρκικών αρχών. 

Όλα αυτά τα καραβάνια, εκατοντάδες εξαθλιωμένοι, περιμένουν ως και δύο μήνες για να βρεθεί το σαπιοκάραβο προς την Ελλάδα.
Τα ΚΕΑ αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την αποτροπή και καταστολή κάθε έκνομης ενέργειας που λαμβάνει χώρα.
Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών
Τα ΚΕΑ αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την αποτροπή και καταστολή κάθε έκνομης ενέργειας που λαμβάνει χώρα.

Τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α./Λ.Σ.) συνιστώνται στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές με αποφάσεις του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.1 ν 1940/1991 ΦΕΚ 40 Α΄ όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του ν. 2329/1995 ΦΕΚ 172 Α΄), αποτελούν αυτοτελή και ανεξάρτητα τμήματα της οικείας Λιμενικής Αρχής και υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά δια του Διοικητή απ΄ ευθείας στον προϊστάμενο της Λιμενικής Αρχής.


Οι λόγοι σύστασης των ΚΕΑ είναι οι ακόλουθοι:
 

α) Συχνές εκδηλώσεις έκνομων ενεργειών, ειδικών ή οργανωμένων εγκλημάτων βίας στην περιοχή δικαιοδοσίας Λιμενικής Αρχής, όπως μεταφορά λαθρομεταναστών, διακίνηση ναρκωτικών, διενέργεια λαθρεμπορίου κ.λ.π.

β) Τακτική προσέγγιση Ε/Γ πλοίων εξωτερικού όλο το χρόνο.



Η Διάρθρωση των Κλιμακίων ορίζεται ως ακολούθως:
 


α) Διοικητής.
 

β) Υποδιοικητής.
 

γ) Ομαδάρχης.
 

δ) Γραφείο Προσωπικού & Διοικητικής Μέριμνας.
 

ε) Γραφείο Εκπαίδευσης.
 

στ) Γραφείο Επιχειρήσεων.

Ειδικότερα οι αποστολές των Κλιμακίων είναι κατ΄ αποκλειστικότητα οι παρακάτω και ουδεμία άλλη επιχείρηση διενεργείται εκτός αν υπάρχει ειδική διαταγή απ΄ την αρμόδια Διεύθυνση του Υ.Ε.Ν. :

α) Εφαρμογή προληπτικών μέτρων, προς αποτροπή σοβαρών απειλών «κατά της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας από παράνομες πράξεις» ως και «καταστολή παράνομων πράξεων στην θάλασσα», όπως αυτές ορίζονται σε κανόνες διεθνούς δικαίου που δεσμεύουν την Ελλάδα.

β) Επιχειρήσεις προστασίας ατόμων, πλοίων, κτιρίων, εγκαταστάσεων και μέτρων ασφαλείας σε εκδηλώσεις, τελετές και λοιπές δραστηριότητες στις οποίες παρευρίσκονται υψηλά πρόσωπα, όπου πιθανολογείται εκδήλωση έκνομων ενεργειών και διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.


γ) Προστασία Κρουαζιεροπλοίων και Επιβατηγών – Οχηματαγωγών Πλοίων καθώς και των επιβαινόντων και εφ' όσον απαιτηθεί έλεγχος επιβατών και αποσκευών.


δ) Αποτροπή εισόδου και εξόδου από πλοία και οχήματα λαθρομεταναστών, καταζητουμένων, παρανόμων ατόμων καθώς και αποτροπή φόρτωσης και εκφόρτωσης παντός είδους παρανόμων φορτίων (ναρκωτικά, όπλα, εκρηκτικά, αρχαία κ.λ.π.).

ε) Επιχειρήσεις δίωξης ναρκωτικών, αρχαιοκαπηλίας, λαθρομετανάστευσης, διακίνησης παρανόμων ειδών, λαθρεμπορίου και γενικά παρανόμων πράξεων.

στ) Χρηματαποστολές ποσών για τις οποίες σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές απαιτείται να συνοδεύονται και από άνδρες Κ.Ε.Α., κατάλληλα οπλισμένους, και με όχημα των Κ.Ε.Α.


ζ) Επιχειρήσεις πρόληψης και καταστολής, κάθε φύσεως ειδικών ή οργανωμένων εγκλημάτων βίας, που στρέφονται κατά ατόμων ή πραγμάτων και τα οποία τελούνται από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες με απαγωγή ή κατακράτηση προσώπων ή κατάληψη δημοσίου ή ιδιωτικού χώρου ή μεταφορικού μέσου με τη χρήση ένοπλης ή βομβιστικής απειλής ή με την άσκηση άλλου είδους βίας.

η) Επιχειρήσεις σύλληψης, συνοδείας και μεταγωγής ατόμων ιδιαίτερα επικινδύνων για την δημόσια ασφάλεια και τάξη.


θ) Εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών και αντιμετώπιση βομβιστικών απειλών και ενεργειών καθώς και αντιμετώπιση απειλών με χρήση ραδιολογικών, βιολογικών, χημικών και πυρηνικών (Ρ.Β.Χ.Π.) ουσιών σε συνεργασία με ειδική ομάδα αντιμετώπισης τέτοιων απειλών. 

Οι ανωτέρω ενέργειες θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο από προσοντούχους πυροτεχνουργούς οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν και τον ανάλογο εξοπλισμό.

ι) Παροχή συνδρομής σε Προανακριτικές, Διοικητικές, Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές για τη σύλληψη επικίνδυνων δραστών ή τη διενέργεια ειδικής έρευνας, αυτοψίας ή πραγματογνωμοσύνης.

ια) Παροχή συνδρομής στα περιπολικά σκάφη Λ.Σ. σε περιπτώσεις διενέργειας καταλήψεων πλοίων, νηοψιών, καταδιώξεων, περιπολιών αυξημένου κινδύνου κ.λ.π.

ιβ) Συνεργασία ή παροχή συνδρομής κατόπιν σχετικών διαταγών, με άλλες Υπηρεσίες (Αστυνομικές, Τελωνειακές, Στρατιωτικές Αρχές κ.λ.π ).
Τα ΚΕΑ αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την αποτροπή και καταστολή κάθε έκνομης ενέργειας που λαμβάνει χώρα.
Οι επιχειρησιακές ομάδες συγκροτούνται για εκτέλεση ειδικών αποστολών.

Το σύνολο των επιχειρησιακών στελεχών των Κ.Ε.Α./Λ.Σ. διαιρείται με Ημερήσια Διαταγή Διοικητού σε τέσσερις επιχειρησιακές ομάδες, αφού ληφθούν υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα καθώς οι ιδιαίτερες ικανότητες και γνώσεις κάθε στελέχους. 


Επικεφαλής των επιχειρησιακών ομάδων ορίζονται οι αρχαιότεροι βαθμοφόροι των ομάδων.


Οι επιχειρησιακές ομάδες είναι οι παρακάτω:

α) Ο.Ε.Α. 1.: Ομάδα ειδικών επιχειρήσεων με καθήκοντα άμεσης κατασταλτικής δράσης σε περιπτώσεις σοβαρών αξιόποινων πράξεων και ειδικών εγκλημάτων βίας.


β) Ο.Ε.Α. 2.: Ομάδα ελευθέρων σκοπευτών με κύριο καθήκον την συνεργασία αλλά και την κάλυψη των ανδρών της Ο.Ε.Α.1 κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ή ειδικών επιχειρήσεων κατόπιν σχετικών διαταγών.

γ) Ο.Ε.Α. 3.: Ομάδα προστασίας υψηλών προσώπων με κύριο καθήκον την συνοδευτική ασφάλεια - προστασία υψηλών προσώπων που κινούνται σε περιοχές δικαιοδοσίας Λ.Σ.

δ) Ο.Ε.Α. 4.: Ομάδα έρευνας και εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και αντιμετώπισης απειλών (Ρ.Β.Χ.Π.) σε συνεργασία με ειδική ομάδα αντιμετώπισης τέτοιων απειλών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι συνοδοί ανιχνευτών σκύλων.

Το επιχειρησιακό προσωπικό των Κλιμακίων, μετά την αποφοίτησή του από το Σχολείο Ειδικών Αποστολών /Λ.Σ. και την εν συνέχεια τοποθέτηση του, δύναται, κατόπιν σχετικών διαταγών των αρμόδιών Διευθύνσεων Υ.Ε.Ν. και προκειμένου βελτιώνεται συνεχώς το επίπεδο επιχειρησιακής ικανότητος του, να μετεκπαιδεύεται στα παρακάτω ειδικά σχολεία των Ε.Δ., της ΕΛ.ΑΣ. ή αντίστοιχων εξωτερικού:
α) Σχολείο Ειδικών Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

β) Σχολείο Ελεύθερων Σκοπευτών.

γ) Σχολείο Καταδρομών.

δ) Σχολείο Αλεξιπτωτιστών.

ε) Σχολείο Αναρριχητών.

στ) Σχολείο Έρευνας και Εξουδετέρωσης Αυτοσχέδιων
Εκρηκτικών Μηχανισμών.


ζ) Σχολείο Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων Ανίχνευσης
Εκρηκτικών Υλικών.


η) Σχολείο Διαχείρισης Κρίσεων.

θ) Σχολείο διαπραγμάτευσης σε καταστάσεις ομηρίας.

ι) Σχολείο Αυτοπροστασίας.

ια) Σχολείο Ασφάλειας Υψηλών Προσώπων.

ιβ) Σε κάθε άλλο Σχολείο ημεδαπής ή αλλοδαπής το γνωστικό αντικείμενο του οποίου προσιδιάζει στις αποστολές των Κ.Ε.Α./Λ.Σ.


Ανακεφαλαιώνοντας, το Λ.Σ διαδραματίζει έναν νευραλγικό ρόλο στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. 

Είναι απαραίτητο, πως πρέπει να αναδιοργανωθεί, να στρατιωτικοποιηθεί περαιτέρω και εν τέλει να αποκτήσει νέα μέσα ώστε να μπορεί να εκτελεί και νέου τύπου αποστολές όπως αυτές του ανορθοδόξου πολέμου ειδικά από μονάδες όπως των ΚΕΑ. 

Στην Ελλάδα εξαιτίας των πληθυσμιακών κριτηρίων, δεν μας δύναται η δυνατότητα να επιλέγουμε μέσα και προσωπικό.

Πρέπει όλοι να συνεργάζονται άψογα με όλους. 

Εν κατακλείδι, ο στρατηγικός ρόλος του Λ.Σ θα φανεί ακόμα περισσότερο τα προσεχή έτη με αφορμή τις εξορύξεις των υδρογονανθράκων και του φυσικού αερίου.

Η περαιτέρω αξιοποίηση του Λ.Σ-ελληνική Ακτοφυλακής δεν αποτελεί απλώς αδήριτη ανάγκη αλλά κρίσιμης σημασίας εθνική απαίτηση, με προεκτάσεις άγνωστες στους πολλούς, αλλά απολύτως απτές και υπαρκτές. 

Ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και όχι να παραπεμφθεί στις καλένδες υπό το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και της "αδυναμίας υλοποιήσεως".

Εξάλλου αξίζει να σημειωθεί πως χρήματα για την υιοθέτηση των παραπάνω προτάσεων μπορούν να βρεθούν μέσω των οικονομικών ενισχύσεων που δίνονται στην χώρα μας για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και της ασφάλειας των θαλασσίων συνόρων καθώς και από το ΕΣΠΑ, άρα χρήματα μπορούν να βρεθούν και να αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Τα δεδομένα στον τομέα της εθνικής ασφάλειας και δημόσιας ευταξίας αλλάζουν ραγδαία και ειδικά στις μέρες μας, στο ρευστό περιβάλλον που ζούμε τόσο απόρροια της οικονομικής κρίσης όσο και των ευρύτερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην «γειτονιά μας».

 Οφείλουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις και όχι αυτές εμάς...


defenceline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: