Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η ΜΟΣΧΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ Θερμό μήνυμα Πούτιν υπέρ του Ελληνισμού: "Είμαστε δίπλα σε Ελλάδα και Κύπρο"

putin+ekklisia_600_375_-1520156876
Θερμό μήνυμα προς τον Έλληνισμό Ελλάδος και Κύπρου έστειλε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ενόψει και της επίσκεψης του Ρώσου υπουρού Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού στην Ελλάδα τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
 
Το μήνυμα έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί δείχνει μια πρώτη ανταπόκριση στην διάθεση που είχε εσχάτως η Αθήνα για ανθ'ερμανση των ελληνορωσικών σχέσεων με έμφαση στον αμυντικό τομέα.
 
Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα μύνημα του Β.πούτιν:
 
"Η Ρωσία τιμά την παραδοσιακά στενή «εταιρική σχέση» με την Ελληνική Δημοκρατία, η οποία διαθέτει βαθιές ιστορικές και πνευματικές ρίζες", δήλωσε πριν από λίγο στο Κρεμλίνο ο Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της επίδοσης διαπιστευτηρίων 20 νέων πρεσβευτών στη Μόσχα. 
 
«Τον Σεπτέμβριο γιορτάσαμε τα 185 χρόνια από την καθιέρωση των διπλωματικών σχέσεών μας», είπε ο Ρώσος ηγέτης, σημειώνοντας ότι «ο διμερής πολιτικός διάλογος και η επιχειρηματική μας συνεργασία έχουν καλές προοπτικές, συνυπολογίζοντας μεταξύ άλλων και την επικείμενη ελληνική Προεδρία στην ΕΕ».

«Οι σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία παραδοσιακά αναπτύσσονται σε φιλικό κλίμα. Θα συμβάλλουμε και στο εξής στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα, θα συμμετάσχουμε στην αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος με τη σειρά σε όλες τις εκπροσωπούμενες χώρες. 
 
Yπενθυμίζεται ότι έχει καθορισθεί η ημερομηνία βολής αποδοχής, του S-300, η 11η Δεκέμβρη ενώ κατά την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού, θα υπογραφεί διακρατική συμφωνία-πλαίσιο, για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: