Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Οι Βέλγοι ζήτησαν από την Ελλάδα να ρίξει τους πρόσφυγες στην θάλασσα να πνιγούν! - Και μετά; [βίντεο]

drowning600x341
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο Γ.ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΣΤΟ ΒΒC


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε μια πρωτοφανή καταγγελία που δείχνει ότι η ΕΕ βρίσκεται πλέον σε μια επικίνδυνη ατραπό προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στην εκπομπή Newsnight του BBC καθώς του ζήτησαν από τις Βρυξέλλες να ριφθούν οι πρόσφυγες στην θάλασσα, ακόμα και να τους πνίξουμε προκειμένου να σταματήσουν οι λαθρομεταναστευτικές και προσφυγικές ροές!


Ο κ. Μουζάλας δήλωσε: «Οι Βέλγοι μας είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα!

Οι Βέλγοι μας είπαν: "Παρανομείστε!

Φοβόμαστε!

Δεν μας νοιάζει αν θα τους πνίξετε!"», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ευτυχώς κανένας από τους άλλους υπουργούς δεν το δέχτηκε».


Ο κ. Μουζάλας όταν ρωτήθηκε για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ζητείται να φτιαχτούν στην Ελλάδα είπε:

 «Αν ανατρέξετε στην ιστορία θα δείτε ότι στρατοπεδα συγκεντρωσης 400.000 ανθρώπων υπήρχαν μόνο στην εποχή των Ναζί.


Δεν υπάρχει άλλη περίοδος στην ιστορία που να υπάρχουν στρατόπεδα για 400.000 ανθρώπους. Οι πρόσφυγες δεν είναι κρατούμενοι. Έχουν δικαιώματα».

Στο ερώτημα ποιός φταίει για την κατάσταση είπε: 
«Δεν θέλω να είμαι μέρος του "blame game" θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης. 

Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Ευρώπης α λα καρτ. 

Δεν μπορείς να παίρνεις αγροτικές επιδοτήσεις, επιδοτήσεις για την εκπαίδευση αλλά όταν σε χρειάζεται η Ευρώπη, κλείνεις τα σύνορα. 

Φτιάχνεις φυλακές και ζητάς να πνίγουν οι άλλοι τους πρόσφυγες. 

Αυτή δεν είναι η Ευρώπη».

Όταν ρωτήθηκε επίσης αν είναι οργισμένος ή λυπημένος απάντησε: 

«Δεν είμαι οργισμένος. 
Είμαι υπουργός και πρέπει να είμαι ανοικτός σε όλα. 

Θέλουμε να βρούμε την λύση αλλά έχουμε κουραστεί. 

Έχουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Όλοι περνούν από εμάς.


Φανταστείτε ότι το καλοκαίρι περνούσαν 10.000 άνθρωποι την ημέρα από ένα νησί 3.000 κατοίκων.

Πνίγονται στις θάλασσές μας.

Κάθε μέρα οι Έλληνες μαζεύουν πτώματα από την θάλασσα.
Θέλουμε πιο πολύ από τον καθένα, να λυθεί το πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι το βράδι της Τετάρτης είχαμε νέα τραγωδία στο Αιγαίο όπου έχασαν την ζωή τους τρία μικρά κορίτσια και πέντε μικρά αγόρια ανοιχτά της Σάμου κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής 

Στο ίδιο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους ακόμα πέντε άνδρες και μια γυναίκα ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για περίπου 20 αγνοούμενους.

 
Άσχετα με το ότι η χώρα υποφέρει από την λαθρομετανάστευση, οι Ευρωπαίοι και από πίσω τους οι Αμερικανοί, επιλέγουν (όχι επίσημα αλλά προφορικά) μια επικίνδυνη για τον πολιτισμό οδό, και πιέζουν την Ελλάδα να κάνει την "βρώμικη" δουλειά για αυτούς.

 
Φυσικά εάν η Ελλάδα υπέκυπτε σε κάτι τέτοιο σε αυτήν θα καταλογίζονταν και οι ευθύνες για ότι κακό συνέβαινε και μάλιστα από τους ίδιους τους Ευρωπαίους που το ζήτησαν.

 
Η λύση είναι απλή:

Η αιτία όλων αυτών των δυστυχιών είναι οι πόλεμοι που οι ΗΠΑ δημιούργησαν και η ΕΕ σιγοντάρισε σε Ιράκ,Συρία και Λιβύη.
Εάν δεν τερματιστούν οι πόλεμοι αυτοί, χιλιάδες άλλων δυστυχισμένων ψυχών θα ακολουθήσουν.

 
Επειδή όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί "it's Geopolitics stupid" παραφράζοντας τον Μπιλ Κλίντον ότε η μόνη επιλογή μας είναι η έξοδος από την Συνθήκη Σένγκεν.
 
Είναι κάτι άλλωστε που μοιάζει μονόδρομος για τη χώρα μας.

Πρακτικά τι σημαίνει αναστολή της Συνθήκης και πώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί η χώρα να σωθεί από το πρόβλημα των μεταναστών;


Πρώτον, η Ελλάδα αυτομάτως αν βγει από τη Σένγκεν παύει να γίνεται ελκυστικός προορισμός για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.


Κανείς δεν πρόκειται να πληρώσει τους Τούρκους δουλεμπόρους για να τους μεταφέρει στα ελληνικά νησιά όταν ξέρει πώς δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.


Κι αυτό θα συμβεί γιατί οι ελληνικές αρχές δεν θα μπορούν πλέον να χορηγήσουν τη λεγόμενη “χρυσή βίζα” στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που τους επιτρέπει σήμερα να περνούν ανενόχλητοι τα σύνορα Ευρωπαϊκών χωρών για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους που μπορεί να είναι η Γερμανία ή Σκανδιναβικές χώρες.


Θα αναζητήσουν δηλαδή άλλες διόδους προς την Ευρώπη και αυτοί μπορεί να είναι οι γειτονικές Ιταλία και Βουλγαρία.
Πάντως δεν θα είναι η Ελλάδα.

Και τι θα υποστεί η χώρα μας από την αναστολή της Σένγκεν;

Θα υπόκεινται οι Έλληνες σε έλεγχο όταν επρόκειτο να ταξιδέψουν στο εξωτερικό;
Θεωρείται αυτό εθνική ταπείνωση ή το ότι μας κατηγορούν ότι δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορα μας και θέλουν να επιβάλλουν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία;


Δεύτερον. Με την αναστολή της Σένγκεν επιτρέπονται οι επαναπροωθήσεις, οι οποίες σήμερα απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά. Άπαξ και μπει κάποιος στα θαλάσσια ή χερσαία σύνορα η χώρα υποδοχής είναι υποχρεωμένη να εξετάσει το αίτημα ασύλου και να χορηγήσει στον μετανάστη ή τον πρόσφυγα (όλοι πρόσφυγες το παίζουν) τη λεγόμενη “χρυσή βίζα”.
Κανείς δεν επαναπροωθείται.


Όλοι μεταφέρονται στα ελληνικά νησιά και οι Τούρκοι δουλέμποροι κάνουν “χρυσές δουλειές”.

Αν επανέλθουν οι επαναπροωθήσεις, το Λιμενικό Σώμα, με τη συνδρομή και του Πολεμικού Ναυτικού θα μπορεί να ρυμουλκεί σκάφη ξανά στα τουρκικά χωρικά ύδατα όταν διαπιστώνεται πώς προέρχεται από αυτά η λέμβος με τους μετανάστες.


Τρίτον και δύσκολο να εφαρμοστεί σήμερα, αλλά με την ισχύ των δύο πρώτων μέτρων είναι εφικτό. 


Να ανοίξουν πάλι τα κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων στα νησιά ή όπου αλλού υπάρχουν.


Σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν θα θέλει να έρθει στην Ελλάδα όταν γνωρίζει πώς δεν μπορεί να φύγει για την Ε.Ε. και ότι θα μείνει μέσα σε ένα κέντρο κράτησης για 18 μήνες και μετά θα απελαθεί.


Λέμε ότι σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, καθ' ότι στην Ελλάδα βρίσκονται 1.000.000 μετανάστες, αλλά όταν ανασταλεί η Σένγκεν τότε αυτές οι ροές θα περιοριστούν σημαντικά και μετά από ένα χρονικό διάστημα είναι και πάλι εφικτό να λειτουργήσουν τα κέντρα κράτησης, όπου η κατάσταση θα είναι κάπως ελεγχόμενη.


Σε περίπτωση αναστολής της συμμετοχής της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν είναι δυνατή η ενεργοποίηση των Ένοπλων Δυνάμεων, που υπόσχονται σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα να “σφραγίσουν” τα ελληνικά σύνορα μέσα σε 48 ώρες. Σήμερα η χώρα μας παρουσιάζεται ως ξέφραγο αμπέλι με πολλές Ευρωπαϊκές χώρες για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους να εκτοξεύουν τα πυρά τους προς την Ελλάδα.


Το κορυφαίο βέβαια είναι πώς η Γερμανία και οι Βρυξέλλες, το μπλοκ που θέλει να μας βγάλει από το ευρώ αλλά εκβιάζει με αυτό για να μας φορτώνει συνεχώς μνημόνια, κάνει ότι μπορεί για να προωθήσει τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, ανοίγοντας φυσικά την όρεξη στην Άγκυρα που χρησιμοποιεί τους μετανάστες και να εμβολίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.


Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτραπεί. Ήδη, όπως γράψαμε χθες, πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί των Ένοπλων Δυνάμεων προειδοποίησαν με παραίτηση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Τώρα, όσον αφορά την αναστολή συμμετοχής της Ελλάδας στη Σένγκεν, που είναι μονόδρομος για να διασωθεί η χώρα από τις ορδές των μεταναστών και προσφύγων και από τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν κάποιοι Ευρωπαίοι καλοθελητές σε βάρος της χώρας μας, θα πρέπει και η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις ιδεοληψίες της και να πάρει άμεσα μία απόφαση.


Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο γραμμές εντός του ΣΥΡΙΖΑ που ισορροπούν.


Η μία είναι αυτή που θέλει “ανοιχτά σύνορα” και να παραμείνει η χώρα στη Σένγκεν λες και θα πάθουμε τίποτα αν βγούμε και η άλλη που αντιστέκεται στο γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο και την εκφράζουν κυρίως οι κ.κ. Κοτζιάς και Τόσκας, οι οποίοι και αντιτίθεται στις κοινές περιπολίες γιατί γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό για τα εθνικά συμφέροντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: