Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Πανηγυρισμοί Καμίνη για το πρώτο gay (!) σύμφωνο

4-1
Ο «γάμος» στο δημαρχείο της Αθήνας για 66χρονο διακεκριμένο νευρολόγο με τον εκπαιδευτικό σύντροφό του


Ο διακεκριμένος νευρολόγος - ψυχίατρος, γνωστός και για την εθελοντική του δράση, Αντώνης Ρόμπος και ο εκπαιδευτικός σύντροφός του, που συμβιώνουν εδώ και 34 χρόνια, είναι το ομόφυλο ζευγάρι που υπέγραψε χθες το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα, στο δημαρχείο της Αθήνας, με τον Γιώργο Καμίνη σε ρόλο ληξιάρχου.


Οπως αποκάλυψε ο 66χρονος γιατρός, «δεν ήθελα, σε καμία περίπτωση, να ζήσω αυτό που βίωσαν ασθενείς μου που έφυγαν από τη ζωή και, λόγω κληρονομικών θεμάτων που προέκυψαν, ο σύντροφός τους δεν μπορούσε να πάρει ούτε τα ρούχα του μέσα από το σπίτι που ζούσαν για χρόνια μαζί»!


Ο ίδιος αναφέρει για τον 60χρονο σύντροφό του Στίβεν ότι «είναι Αμερικανός, ζει στην Ελλάδα από το 1980 και έχει μια πολύ καλή θέση στο American Community School στο Χαλάνδρι», ενώ εκφράζει την αγωνία του και για το ζήτημα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.


Υιοθεσία

«Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε (...) Σε αυτό που έχω αρκετά ερωτήματα είναι το θέμα της υιοθεσίας.


Ως νευρολόγος - ψυχίατρος, κρατάω αποστάσεις χωρίς να παίρνω θέση. 


Σίγουρα υπάρχουν υπέρ και κατά. Απλώς, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, πρέπει και αυτό να τακτοποιηθεί» αναφέρει.


Για τη στάση που τηρεί το περιβάλλον του ο Αντώνης Ρόμπος σημειώνει ότι γνωρίζουν τα πάντα και προσθέτει: 

«Οι γονείς μου έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και εκείνοι δεν είχαν θέμα.

Οι φίλοι, επίσης, γνωρίζουν τα πάντα.

Δεν με ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις, από τη στιγμή που δεν προκαλώ.


Δεν διαφήμισα ποτέ τη σχέση μου. (...)
Τα δύσκολα της δεκαετίας του '70 έχουν περάσει».


«Εχω δει τόσο πόνο, αγωνία, θάνατο, αρρώστιες στη ζωή μου και εμείς ασχολούμαστε με το αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος, ετεροφυλόφιλος, χριστιανός, μουσουλμάνος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός!

Για τον σεξουαλικό προσανατολισμό σε διατάζει η φύση» καταλήγει ο γιατρός (ήταν καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στους Γιατρούς του Κόσμου, ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.


Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα ισχύος του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια μόνο στο δημαρχείο της Αθήνας υπεγράφησαν πέντε συμβολαιογραφικές πράξεις.


Με μια φωτογραφία τους μέσα από συμβολαιογραφείο της Αθήνας ο συγγραφέας, Αύγουστος Κορτώ και ο σύντροφός του Αναστάσιος Σαμουηλίδης ανακοίνωσαν στα social media ότι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης.


«Δώδεκα χρόνια μαζί...» έγραψε ο συγγραφέας στη σελίδα του στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: