Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι στο Αιγαίο στέλνοντας μήνυμα στην Τριμερή «Ελλάδα-Ισραήλ-Κύπρο» ή στον Π. Καμένο;

aceb9c
Ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 10:45 και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν Ν. Καλολίμνου σε ύψος 26.000 ποδών.


Τα εν λόγω αεροσκάφη εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 10:46 και αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική, ανέφερε η ιστοσελίδα του ***ΓΕΕΘΑ πριν από λίγο.

Επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Άμυνας  Πάνος Καμμένος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια και έριξε στη θάλασσα στεφάνι στη μνήμη των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell 212 και έχασαν τη ζωή τους.

Πιθανόν οι Τούρκοι να ήθελαν να του στείλουν ένα  μήνυμα για τις δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Ισραηλινό ΥΠΑΜ , προχθές.

Η υπερπτήση όμως τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από νησάκια όπως είναι η καλόλιμνος μεταφράζεται σε ευθεία αμφισβήτηση της κυριότητας των νησίδων αυτών από την πατρίδα μας,  20 ολόκληρα χρόνια από την θυσία των τριών αξιωματικών του ΠΝ την φοβερή εκείνη νύκτα των Ιμίων.

Η προσβολή της τουρκικής αεροπορίας δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιόν είχε «αποδέκτη» σίγουρα όμως αποτελεί ύβρη προς την επέτειο του φοβερού συμβάντος που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 1996, και διαίρεσε βαθιά την χώρα μας .

Τότε η ασυνεννοησία, ο ερασιτεχνισμός της πολιτικής ηγεσίας μαζί με τις αστοχίες της στρατιωτικής ηγεσίας  μας, μας  οδήγησαν στο τετελεσμένο γεγονός της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας σε ελληνική βραχονησίδα.

Σήμερα η δεινή οικονομική θέση της πατρίδος μας , οι πιέσεις των δανειστών και τα επεκτατικά σχέδια της νέο-οθωμανικής Άγκυρας μας οδηγούν σε νέες περιπέτειες.

Η γνωστή τακτική του «Bullying» από την Άγκυρα προς την πατρίδα μας στην ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου πελάγους και συγκεκριμένα στην Δωδεκάνησο , προσδιορίζει τις βλέψεις της
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Ρωσικά ΜΜΕ : Προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο με ΝΟΤΑΜ που «διεκδικεί» ελληνικό κοίτασμα πετρελαίου), είχαμε αναφέρει για την έκδοση  τουρκικής ΝΟΤΑΜ η οποία διεκδικεί μια τεράστια θαλάσσια περιοχή μέσα στην οποία υπάρχει ένα κοίτασμα υδρογονανθράκων, (  Βραχονησίδα Μπάμπουρας) και η κύρια  βάση της ελληνικής αεράμυνας (Νησί Σκύρος).

Το σίγουρο είναι ότι οι Τούρκοι θα «χτυπήσουν» στο Αιγαίο την κατάλληλη χρονική στιγμή, η απάντηση μας όμως θα είναι καταιγιστική και θα ρεφάρουμε μια και καλή για όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: