Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Στα ΕΛΠΕ του Λάτση τα κοιτάσματα της Δυτικής Ελλάδας…!

image[5]
Μετά τη ατεκμηρίωτη επιστημονικά λογική με την οποία χωρίστηκαν τα κοιτάσματα στην εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ, φτάσαμε στον άγονο διαγωνισμό, ένα διαγωνισμό πουπαράνομα διενεργήθηκε απο τη κυβέρνηση για κοιτάσματα υδρογονανθράκων που είναι σε διεθνή ύδατα (η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα δεν έχουν καν οριοθετηθεί, παρόλη τη προσπάθεια των συνεργείων της φιλοπτώχου, που ήλθαν στην Ελλάδα για να μοιρασθούν τα χωράφια εκεί που πρέπει και με το αζημίωτο).


Σημειώστε, ότι τα συμβόλαια που έχουν συμφωνηθεί είναι άγνωστα.
Μόνο κάποιοι άσχετοι και μονίμως περιπλανώμενοι τύποι με διπλά διαβατήρια μπορεί να τα ξέρουν.

Για όλα τα θαλάσσια οικόπεδα, μεταξύ των οποίων τα οικόπεδα (1) και (10)  δεν ενδιαφέρθηκε καμμία εταιρεία. Έτσι η κυβέρνηση των ξένων τά έδωσε στα ΕΛ. ΠΕ. (για να βρούν αυτά τους πελάτες). Για το θαλάσσιο οικόπεδο (2) ακούγεται ότι ενδιαφέρθηκε η TOTAL και η Εdison μαζί με τα ΕΛΠΕ και μάλλον θα το πάρουν. 

Στη ξηρά, η περιοχή (3) της Αιτωλοακαρνανίας δόθηκε στην Energeian Oil and Gas, που είχε και τη περιοχή (1) των Ιωαννίνων. Η περιοχή (2) Άρτας και Πρέβεζας δόθηκε πάλι στα ΕΛ. ΠΕ. Αυτό μάλλον θα οδηγήσει την Εnergeian Oil and Gas σε αποχώρηση (και αυτή ΕΛ.ΠΕ. πρέπει να είναι), οπότε όλη η Δυτική Ελλάδα θα πάει στα ΕΛ. ΠΕ (υπερ-εργολάβος…) 

Σε μία απο τις δύο εταιρείες, μέτοχος είναι και ο γνωστός εθνικός εργολάβος, στον οποίο η κυβέρνηση των ξένων συνεχίζει να δίνει δουλίτσες παρότι τον απεχθανόταν γενικώς.

Οι άδειες για τα ΜΜΕ θα πάνε για μετά τις εκλογές (στρίβειν σε λίστες και άδειες δια των εκλογών κατά τα συνηθισμένα).

Αν αυτό που συμβαίνει με το μοίρασμα αυτό, θεωρείται νίκη και δικαίωση για όσους προέβαλαν το θέμα των υδρογοναθράκων (όπως είχαμε την ευγένεια να κάνουμε εμείς, που δεν πληρωνόμαστε απο κανένα κόμμα και καμμία επιτροπή διεθνώς) λυπούμαστε. Πρόκειται για ήττα, για παρακμή και για βαθεία σήψη.

Η υπόθεση με τα ΕΛΠΕ, μας θυμίζει μια εταιρεία που έχει αναλάβει να βοηθήσει στην “εκμετάλλευση” της εκκλησιαστικής περιουσίας και που μοίραζε τα αντισταθμιστικά απο τα συμβόλαια του υπ. Άμυνας έξω.

Tα ΕΛ.ΠΕ μέσα απο τις συμφωνίες που θα κάνουν στη πραγματικότητα θα καθορίζουν τις τιμές των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Λογικό να θέλει να τα αγοράσει και το Ιράν ή οι Άραβες, έχοντας πίσω τους και το Εφοπλιστάν.

Το 41% των ΕΛ. ΠΕ το έχει ο όμιλος Λάτση. Θυμάστε κατά λάθος την ιστορία με τα συμβόλαια στο ΥΠΕΚΑ επί υπουργείας Μανιάτη; Να τη θυμηθείτε.

Οι Αμερικανοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το Ρωσικό αγωγό. Μην ακούτε αυτές τις φήμες των ΜΜΕ. Άλλοι έχουν πρόβλημα απο αυτό και είναι γνωστό ποιοί χάνουν αν βγούν οι Ελληνικοί υδρογονάνθρακες ή αν δεν έχουν τί να μεταφέρουν.

Σε ένα παιγνίδι σκοπιμοτήτων, τα πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος ανεξάρτητα με τίνος το μέρος εμφανίζεται να είναι ο καθένας και με τί προσωπείο παρουσιάζεται ο αντικαταστάτης του.
Αυτό να το θυμάσθε, όπως και ότι ο ύπνος δεν κάνει πάντα καλό.
Ξέρετε πόσοι έχουν πεθάνει στον ύπνο τους;
Για εσάς μιλάμε.

Δεν είναι λογικό να βάλεις τον ανταγωνιστή των συμφερόντων του κράτους (εξόρρυξη Ελληνικών υδρογοναθράκων) να κάνει κουμάντο στη περιουσία του (κοιτάσματα υδρογοναθράκων).
Έτσι δεν είναι;
Στην Ελλάδα αυτό είναι ο κανόνας στις “επενδύσεις” συν το ότι οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους.
Ας πληρώνουν φόρους τότε οι αγρότες και οι επιστήμονες, για να γλεντάνε οι έξυπνοι και να σας κάνουν δωρεές για συσσίτια… Ευρωπαίοι μου, απόγονοι του Σωκράτη και της Φατμέ.

Υ. Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε, τί κοινό υπάρχει ανάμεσα σε Λάτση, σε Καρατζαφέρη και σε Παπαδήμο. Ο Λαφαζάνης δεν διόρισε τον Τσοτσορό; Mάλιστααα. Η Αριστερά της Π… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: