Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΙΜΠΛΕ: Μόνο η Γερμανία έχει δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα!

soimple-600x276
«Δεν έχει επιδειχθεί «εξαιρετική» αλληλεγγύη στην Ελλάδα από άλλες χώρες, εκτός από τη Γερμανία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανία, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 


Συγκεκριμένα, μιλώντας στη σύνοδο της G20 στη Σαγκάη, ο κ. Σόιμπλε κάλεσε σήμερα για μια ευρωπαϊκή λύση στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση εν μέσω νέων επικρίσεων που διατυπώνονται στο εσωτερικό για τις ανεπιτυχείς προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι τώρα προκειμένου να μοιραστεί το βάρος του προβλήματος σε όλη την περιοχή.


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για την «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπου έχει δημιουργηθεί συμφόρηση από εγκλωβισμένους μετανάστες, η οποία προστίθεται στα προβλήματα της χώρας καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί μια επισφαλή οικονομική κατάσταση.


Ακόμη, σε μια έμμεση αναφορά στη διαίρεση που επικρατεί μεταξύ πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Σόιμπλε δήλωσε στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Σαγκάη πως δεν έχει επιδειχθεί «εξαιρετική» αλληλεγγύη στην Ελλάδα από άλλες χώρες, εκτός από τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: