Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Απροκάλυπτη στήριξη Τουρκίας από Στόλντεμπεργκ για τις περιπολίες στο Αιγαίο!

ataturk500-Στόλντεμπεργκ
Με άκομψο και ξεδιάντροπο  τρόπο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γ. Στόλντεμπεργκστήριξε με “νύχια και με δόντια” την Τουρκία και τις παράλογες απαιτήσεις της στην συνεδρίαση της Επιτροπής Επιχειρησιακής Πολιτικής (Operations Policy Committee-OPC)του ΝΑΤΟ.



Εκεί που ελήφθησαν αποφάσεις για την επιχειρησιακή δράση της Συμμαχίας στο Αιγαίο!


Στη συνεδρίαση  υπό την προεδρία του Στόλντεμπεργκ συμμετείχαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ.


Της συνεδρίασης αυτής είχαν προηγηθεί συνεννοήσεις και επαφές μεταξύ της Γερμανίας ,της Τουρκίας και της Ελλάδας!


Η Γερμανία ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο και προκάλεσε αυτές τις επαφές προς χάρη της Άγκυρας.

Μετά από τη λήξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Επιχειρησιακής Πολιτικής προέκυψε ένα κείμενο 26 σημείων μέσω των οποίων περιγράφεται η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια σύνταξης αυτού του κειμένου έγιναν συζητήσεις στις οποίες οι Τούρκοι επανέλαβαν τις “θέσεις” τους περί των …ανοιχτών θεμάτων που υπαρχουν στο Αιγαίο.

Οι απόψεις αυτές απαντήθηκαν όχι μόνο από την ελληνική πλευρά αλλά υπήρξαν κι άλλοι μόνιμοι αντιπρόσωποι, άλλων χωρών οι οποίοι έσπευσαν να στηρίξουν την Ελλάδα. 

Πως;

Πρότειναν η νατοϊκή δύναμη να έχει δραστηριοποιηθεί το πολύ μέχρι τις 4 Μαρτίου και ζήτησαν να γραφεί ξεκάθαρα στο κείμενο ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε κάθε περίπτωση θα επιστρέφουν στην Τουρκία. 

Ποιος αντέδρασε σ΄ αυτές τις απόψεις;

Ο Γενς Στόλντεμπεργκ, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ!
Ο οποίος όταν τον ρωτάνε για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο παριστάνει τον…ανήξερο κι όταν προκύπτει θέμα που θίγει τη Τουρκία σπεύδει να βάλει…πλάτη στην Άγκυρα.


Πως δικαιολόγησε ο Νορβηγός οικονομολόγος που αυτή τη περίοδο είναι ΓΓ του ΝΑΤΟ τις αντιδράσεις του; Με την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση!!!


Οι ΗΠΑ κατά την πάγια τακτική τους δεν πήραν θέση. Άλλωστε για αυτό έχουν τον Στόλντεμπεργκ.


Στο βίντεο η …αξέχαστη συνέντευξη του ΓΓ του ΝΑΤΟ στο CNN,λίγα 24ωρα μετά από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά F 16.

Εκεί όπου η αμερικανίδα δημοσιογράφος τον ρώτησε για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και ο Στόλντεμπεργκ ήρθε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: