Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η Κροάτισσα που προωθεί το φιλοσκοπιανό γκρουπ "Φίλοι της Μακεδονίας" στο Ευρωκοινοβούλιο

petir-KROATISA-ANTHELLINIDA
Μπορεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, να «άδειασε» την πρωτοβουλία ομάδας ευρωβουλευτών να συστήσουν φιλοσκοπιανό γκρουπ στο Ευρωκοινοβούλιο, με τίτλο: «Φίλοι της Μακεδονίας», ωστόσο φαίνεται πως η προκλητική προσπάθεια συνεχίζεται.


Επικεφαλής του φιλοσκοπιανού γκρουπ είναι η Κροάτισσα ευρωβουλευτής και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μαριάνα Πετίρ, η οποία, παρά την ξεκάθαρη θέση του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνεχίζει την προσπάθεια, στοχοποιώντας Έλληνες συναδέλφους της, που αντέδρασαν δυναμικά στις ενέργειές της. 

«Πρόκειται για ανεπίσημο γκρουπ, το οποίο δεν μπορεί να απαγορεύσει τη λειτουργία του η προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» δήλωσε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα Dvenik, κάνοντας γνωστό πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από συναδέλφους της να ενταχθούν στην ομάδα αυτή. 

«Η "Μακεδονία" αξίζει την ένταξη στην ΕΕ. Αυτή τη στιγμή είναι ο πραγματικός θεματοφύλακας των εξωτερικών μας συνόρων» υποστήριξε προκλητικά, κάνοντας αναφορά στην προσφυγική κρίση.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ξεκαθάρισε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζεται μόνο μέσα από το επίσημο σώμα του, που είναι η αρμόδια επιτροπή, ενώ συνεχίζει, λέγοντας πως κάθε άλλη ανεπίσημη ομάδα ευρωβουλευτών «θα πρέπει να το σέβεται αυτό και να διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργείται σύγχυση». 

Επίσης, ο πρόεδρος Σουλτς «πέταξε» το μπαλάκι στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, παίρνοντας ως δεδομένο ότι για τη δημιουργία τέτοιων άτυπων ομάδων και για οποιαδήποτε αίτηση χορήγησης εγκαταστάσεων του Ευρωκοινοβουλίου απαιτείται η στήριξη του αιτήματος από πολιτική ομάδα. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: