Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα – Οι πιέσεις Αμερικακών και Γερμανών στον Ερντογάν

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan salutes supporters as he addresses an election rally ahead of the upcoming June 7, 2015 general election in Golbasi, Ankara, Turkey, Friday, June 5, 2015. The overarching drama of the election has been whether Erdogan’s Justice and Development Party, or AKP, will win a strong enough majority to change the constitution and put Erdogan at the unquestioned pinnacle of Turkish politics in a new presidential system.(AP Photo/Burhan Ozbilici)
ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!
Παρά τις πιέσεις Γερμανών και Αμερικανών αξιωματούχων προς την Τουρκία να εφαμόσει την προφορική συμφωνία για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, η γειτονική χώρα συνεχίζει να προβάλλει… αντιστάσεις.


Όπως πρώτο έγραψε χθες το crashonline.gr ***(διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ) αν και οι πιέσεις στην Τουρκία έχουν ενταθεί, η ίδια φαίνεται να δηλώνει πιστή στην γνωστή τακτική της και κάνει… τσαλιμάκια.

Επισημαίνεται ότι πριν την παρέμβαση ΗΠΑ και Γερμανίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες όπου ενημέρωσε για τη στάση της Τουρκίας, με την Γερμανίδα ομόλογο του, τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ανεξαρτησία» ο στρατιωτικός εκπρόσωπος στο ΝΑΤΟ, αμφισβητώντας τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ζήτησε να διεξάγονται οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ανατολικά του 25ου μεσημβρινού και δυτικά των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Έθεσε ακόμα θέμα γκρίζων ζωνών και αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα και διάσωση στα διεθνή ύδατα.
Ωστόσο, οι θέσεις του απορρίφθηκαν από το ΝΑΤΟ και μετά την παρέμβαση ΗΠΑ και Γερμανία, φαίνεται ότι η Αγκυρα αναδιπλώθηκε.

***(διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: