Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Την πρώτη του αποστολή πραγματοποίησε το τουρκικό UAV ΑΝΚΑ

Kataskopeia

Την πρώτη αποστολή στην νοτιοανατολική Τουρκία στις επαρχείες Elazig και Tunceli πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα το UAV Anka της τουρκικής εταιρείας TAI. 


Το αερόχημα πέταξε στα 5.800 μέτρα και η πτήση διήρκησε 4 ώρες.

Το αερόχημα που χρησιμοποιήθηκε ανήκε σε αυτά που η ΤΑΙ έχει μέχρι σήμερα κατασκευάσει στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος αφού η κατασκευή των αεροχημάτων παραγωγής καθυστερεί σημαντικά λόγω των αλλαγών που ζήτησε η Τουρκική Αεροπορία.

Αν και το συμβόλαιο για την σειριακή παραγωγή του Αnka υπογράφηκε το 2013 με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται να ξεκινάνε το 2016 τελικά αυτές θα πραγματοποιηθούν το 2017 δηλ. επτά χρόνια από την πρώτη πτήση του αεροχήματος και 13 χρόνια από τότε που υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του συστήματος.


Το UAV Anka πραγματοποίησε αποστολή επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών στις κοιλάδες Munzur και Venk τις οποίες μετέδωσε στις επιτόπου στρατιωτικές δυνάμεις καθώς και σε επιθετικά ελικόπτερα AH-1S Cobra.

Το συγκεκριμένο αερόχημα χρησιμοποιήθηκε αυτή τη χρονιξκή στιγμή για να δοκιμαστούν στην πράξη τα υποσυστήματα του Αnka το οποίο σύμφωνα με τους κατασκευαστές του θα μπορεί να φτάσει τα 30.000 πόδια ύψος και να ίπταται για 24 ώρες κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχτεί αφού κατά την τελική πτήση αποδοχής του αεροχήματος από την Τουρκική Αεροπορία το ΑΝΚΑ έφτασε στα 26.000 πόδια και πέταξε για 18 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: