Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Πρόβα πολέμου από τη Ρωσία: Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων στις νότιες περιοχές με στόχευση την Τουρκία (vid)

spetsnaz_4_0
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΥΨΙΣΤΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΝΟΤΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Με πρόβα πολέμου μοιάζουν οι μεγάλες ασκήσεις που ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις νότιες περιοχές μετά και την διαταγή υψίστης επιχειρησιακής ετοιμότητας που έθεσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τη Νότια Στρατιωτική Διοίκηση, τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις και της Μοίρες των Στρατηγικών Μεταφορών.

Ο στόχος δεν είναι άλλος παρά η Τουρκία. Τον προσδιόρισε άλλωστε με απόλυτη σαφήνεια ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού δείχνοντας “νοτιοδυτικά”.

Περισσότεροι από 8.500 στρατιώτες, περίπου 50 πολεμικά πλοία και 200 μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη θα λάβουν μέρος στις αεροναυτικές ασκήσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη με 900 μονάδες συνολικά των Ένοπλων Δυνάμεων να εμπλέκονται σε αυτές.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις σχετικά με την ανίχνευση εχθρικών αεροσκαφών και την κατάρριψη τους.
"Οκτώ διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών θα δοκιμάσει να εξουδετερώσει η ρωσική αεράμυνα”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αυτό δείχνει πώς η Ρωσία δεν ετοιμάζεται μόνο να αντιμετωπίσει τα τουρκικά αεροσκάφη αλλά και τις αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή της Συμμαχίας μετά από μία στρατιωτική σύγκρουση Μόσχας και Άγκυρας.

Παρά το γεγονός ωστόσο πώς το ΝΑΤΟ έχει στηρίξει την Τουρκία σε επίπεδο δηλώσεων θεωρείται δύσκολο να εμπλακεί σε μία στρατιωτική σύρραξη στην περιοχή που ελέγχει απόλυτα η Ρωσία και βεβαίως οι δυνάμεις τους δεν έχουν σύγκριση.

Στα σενάρια που εξετάζονται είναι εχθρικά αεροσκάφη, μαχητικά και βομβαρδιστικά να επιχειρήσουν πετώντας σε χαμηλό ύψος να διεισδύσουν στη ρωσική επικράτεια για να επιχειρήσουν πλήγματα.

Εκεί τα ρωσικά αντιαεροπορικά είναι έτοιμα να καταρρίψουν κάθε ίχνος ημέρα και νύχτα, αφού τα ραντάρ των S-300 και πολύ περισσότερο των S-400 είναι πολύ... ευαίσθητα και εγκλωβίζουν στόχους σε ύψος μόλις μερικών μέτρων.

Το μήνυμα το έχουν πάρει άλλωστε στην Τουρκία με την ανάπτυξη των S-400 στη Συρία. Από την ημέρα που τέθηκαν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι αεροπορικοί τσαμπουκάδες σταμάτησαν, όπως και η προσέγγιση των συνόρων με τη Συρία.

Αφού λοιπόν γίνουν τα γυμνάσια για την αποτροπή μίας επίθεσης οι Ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζουν τα σχέδια για κατά μέτωπο επίθεση από θάλασσα, αέρα αλλά και στεριά με τη μεταφορά ειδικών δυνάμεων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας οι αερομεταφερόμενες μονάδες έχουν ξεκινήσει ήδη να αναδιατάσσονται στις νότιες περιοχές με αντικείμενο την προσομοίωση επιθέσεων σε εχθρικό πλέον έδαφος.

Οι μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας με τη συμμετοχή ξεχωριστών αεροπορικών στρατευμάτων και αεροπορικών στρατηγικών μεταφορών έχουν ήδη αρχίσει να ασκούνται στην εξαπόλυση επίθεσης σε εχθρικό έδαφος”, ανέφερε ανώτατη στρατιωτική πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Για τη μεταφορά δυνάμεων στις νότιες περιοχές της Ρωσίας χρησιμοποιούνται τα τεράστια μεταγωγικά αεροσκάφη IL-76 και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα πρέπει σε εντός 24 ωρών να έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Είναι τα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν και σε περίπτωση πολέμου για την μεταφορά δυνάμεων.

Την ίδια ώρα δεκάδες πλοία του ρωσικού Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα έχουν λάβει θέσεις μάχης γυρίζοντας τα σκοπευτικά τους προς την Τουρκία. Τα πλήγμα που μπορούν να καταφέρουν δεν χωρούν αμφισβήτηση.
Το παράδειγμα όπου από την Κασπία Θάλλασα χτύπησαν στόχους στη Συρία με πυραύλους cruise είναι αρκετά νωπό. 

Θα αξιολογηθεί η ετοιμότητα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών” δήλωσε ο Σεργκέι Σοιγκού λίγες ώρες αφού είχε δείξει πώς στόχος των ασκήσεων αυτών είναι η προετοιμασία για έναν πόλεμο με την Τουρκία.

Πρόκειται δηλαδή για πρόβα-τζενεράλε μίας επίθεσης κατά της Τουρκίας που νομίζει πώς μπορεί να παίζει με τη ρωσική Αρκούδα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: