Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Νέα πρόκληση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ: «Είμαι Μακεδόνας του Αιγαίου»

Nέα πρόκληση από τα Σκόπια καθώς ο ίδιος ο Σκοπιανός υπουργός εξωτερικών Nikola Dimitrov, δήλωσε ότι κατάγεται από τους «Μακεδόνες του Αιγαίου» και υποστήριξε ότι πρέπει να «υπερβούμε την ιστορία». 


Με την αναφορά του αυτή δείχνει ότι όχι μόνο και η νυν σκοπιανή κυβέρνηση συνεχίζει τους αλυτρωτισμούς Γκρουέφσκι αλλά και ότι θα επιμείνει στην κλοπή ταυτότητας και ελληνικής Ιστορίας
Οι αναφορές αυτές έγιναν δύο ημέρες πριν από την αυριανή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και Σκοπίων στη Θεσσαλονίκη μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά, όπου στο περιθώριο αναμένεται να υπάρξει μια ακόμη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ελλάδας και των Σκοπίων. 

Ο Dimitrov αναφέρθηκε στη δήλωση του Νίκου Κοτζιά ότι προϋπόθεση για να προχωρήσει η ευρώ-ατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ είναι η επίλυση της διαφοράς για το όνομα και η εγκατάλειψη κάθε είδους αλυτρωτισμού, κάτι που η σκοπιανή πλευρά ερμηνεύει, σε συνδυασμό και με την πρόταση για erga omnes εφαρμογή της λύσης, ως προσπάθεια διαπραγμάτευσης της «Μακεδονικής» δήθεν εθνικής ταυτότητας. 
Το ζήτημα του ονόματος όμως δεν έχει να κάνει μόνο με την κλοπή της Ιστορίας αλλά εντέχνως χρησιμοποιείται για να αμφισβητήσει το έδαφος της ελληνικής Μακεδονίας και να το συσχετίσει με το κομμάτι εκείνο της αρχαίας της επικράτειας που ανήκει σήμερα στα Σκόπια

Σημαντικό παραμένει το γεγονός να αλλάξει και η ονομασία της εθνικής ταυτότητας που οι Σκοπιανοί χαρακτηρίζουν ως «Μακεδονική». 

Γιατί; Μα απλούστατα έτσι δημιουργούν θέμα «μη ελεύθερων Μακεδόνων» στην Ελλάδα
***Σημειώνεται ότι πριν ένα μήνα τα Σκόπια προχώρησαν σε μια πρόκληση άνευ προηγουμένου που δείχνει ότι οι πραγματικοί αλυτρωτικοί σκοποί τους παραμένουν ενεργοί ακόμα κι αν άλλαξε η πολιτική ηγεσία καθώς ο πρωθυπουργός των Σκοπίων , Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου αρμόδιος για τη Διασπορά, Έντμοντ Αντέμι, δέχθηκαν την αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σλαβομακεδόνων από τη «Μακεδονία του Αιγαίου»!

Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι απόγονοι των Σλάβων που έφυγαν από την ελληνική Μακεδονία την εποχή του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα. Είναι δηλαδή αυτοί που επιχείρησαν να αποκόψουν την Μακεδονία στον Εμφύλιο και να την παραδώσουν στην Γιουγκοσλαβία του Τίτο.
Τότε οι Σλάβοι αυτοί πολεμούσαν με τις δυνάμεις του λεγόμενου ΔΣΕ εναντίον του ελληνικού Στρατού.
Η οργάνωσή τους ονομαζόταν ΝΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο)
.Στην συνάντηση παρέστησαν και εκπρόσωποι του σλαβικού  Συλλόγου «Δεν Ξεχνώ» από τη Στρούμιτσα (Στρώμνιτσα) ιδίας φιλοσοφίας

Έτσι τώρα ο ίδιος ο Dimitrov, επισημαίνει ότι «χρειαζόμαστε να αποκλείσουμε τα θέματα ταυτότητας από τη διαπραγμάτευση γιατί διαφορετικά το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ και δεν είναι ιστορικά δόκιμο, να αμφισβητείς την ταυτότητα ενός γείτονα που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ η της Ε.Ε»

Η Ελλάδα «δεν μπορεί να κλείσει με επιτυχία τη διαφορά με τη Μακεδονία εάν αυτή ταπεινωθεί.
Ακόμη και η υποτιθέμενη νίκη της Ελλάδας με το βέτο το 2008 στο ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ήταν πύρρειος γιατί δημιούργησε ένα πλαίσιο με ένα γείτονα που έχασε  το ηθικό προσανατολισμό του και ταρακουνήθηκε η δημοκρατία προκαλώντας προβλήματα και κρίσεις.» είπε ο σκοπιανός Υπουργός Εξωτερικών. 
Σε σχέση με τις πληροφορίες για αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων, ειδικά στο κεφάλαιο των προσφύγων από την Ελλάδα (τη «Μακεδονία του Αιγαίου») ο κ. Dimitrov   είπε ότι «εάν θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών  θα πρέπει οι ιστορικοί να ερωτηθούν πως οι Έλληνες βλέπουν εμάς και το αντίθετο.» 

«Υπάρχει ανάγκη να υπερβούμε την ιστορία ώστε τα πράγματα να κινηθούν στην σωστή κατεύθυνση» καθώς όπως πρόσθεσε «ο φόβος και η περιχαράκωση στην Ιστορία κάνει την Μακεδονία ασθενέστερη, ενώ πρέπει να πιάσουμε το τρένο προσθέτοντας την αξιοπρέπεια μας και την ταυτότητα μας». 

Ο κ. Dimitrov τότε έριξε την «βόμβα» και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο ίδιος είναι γιος «πρόσφυγα» από την «Μακεδονία του Αιγαίου». «Ο πατέρας μου ήρθε στην Μακεδονία μετά τον Ελληνικό Εμφύλιο Πόλεμο το 1948. Δεν είμαι ιστορικός και δεν θέλω να συνεχίσω.
Αλλά εάν θέλουμε να ανοιχθούμε στους γείτονες και να δημιουργήσουμε περισσότερο χώρο για συνεργασία, γιατί θα πρέπει να φοβόμαστε το ελληνικό αφήγημα για την Μακεδονία, και αυτοί το δικό μας αφήγημα για την Ελλάδα;». 

Με έναν  ύπουλο τρόπο λοιπόν οι Σκοπιανοί θέτουν και θέμα «προσφύγων» και προφανώς αργότερα και «αποζημιώσεων» από το ελληνικό κράτος για αυτούς που επιχείρησαν να συρρικνώσουν τον εθνικό κορμό

***Σημειώνεται ότι πριν ένα μήνα τα Σκόπια προχώρησαν 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: