Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Έτσι θα ανατινάζουν αποθήκες και μονάδες του ΕΣ

Σμήνη από drone-καμικάζι με βιοχημικά όπλα έχουν οι Τούρκοι

Του Βασίλη Καπούλα
Η τουρκική στρατιωτική ηγεσία αξιοποιώντας τα τεράστια «διδάγματα» που έλαβε στις πρόσφατη πολεμική επιχείρηση « Ασπίδα του Ευφράτη» έδωσε εντολή για την κατασκευή εκατοντάδων drone-καμικάζι για τον στρατό ξηράς και το πολεμικό ναυτικό.
Oι εξελίξεις νέου τύπου στο τομέα των «μίνι»-drones από τον τουρκικό στρατό επισύρουν πολλά και διαφορετικά σενάρια χρήσης τους εμπλέκοντας για πρώτη φορά και τον βιοχημικό πόλεμο.
 
Δείτε εδώ πως χρησιμοποιεί τα Drone o ISIS. Με τον ίδιο τρόπο εικάζεται ότι ανατινάχτηκαν οι δύο αποθήκες γεμάτες με χιλιάδες τόνους οπλισμού στην Ουκρανία…Αυτό το όπλο αποκτούν οι Τούρκοι
Οι Τούρκοι μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο το οποίο εξετάζουν ήδη οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα κλιμάκια του Ελληνικού Στρατού.
Οι εξελίξεις στο ελληνοτουρκικό ισοζύγιο ισχύος είναι εξαιρετικά αρνητικές πλέον, καθώς τα ANKA-S UAV που θα μπουν σε μαζική παραγωγή θα επικοινωνούν άμεσα με τον τουρκικό δορυφόρο Turksat-4B μέσω της SATCOM.
Αυτά τα διδάγματα των συγκρούσεων στη Συρία και το Ιράκ τα έχει  ενσωματώσει πλήρως  ο τουρκικός στρατός, και ετοιμάζει νέες μεθόδους ενός δικτυοκεντρικού πολέμου.
Σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, ο τουρκικός στρατός εκπαιδεύεται στην χρήση drone καμικάζι.
Πρόκειται για μικρά σε μέγεθος τηλεχειριζόμενα ιπτάμενα οχήματα  που θα  είναι εφοδιασμένα με εκρηκτικά.

Αυτά προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν υπό την καθοδήγηση του χειριστή τους για να καταστρέφουν, οχυρωμένους στόχους, αποθήκες πυρομαχικών, θωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα, σταθμούς διοικήσεως και προσωπικό κατά περιπτώσεις.
Μιλάμε για τεχνολογία αιχμής στον τομέα των drone που παρουσιάστηκε από την ακμάζουσα  τουρκική βιομηχανία κατά την διάρκεια της αμυντικής έκθεσης  IDEF 2017.
Οι Τούρκοι έχουν κατασκευάσει τρείς τύπους mini-drone , με τα ονόματα «Alpagu, «Κargu» και «Togan» και αφορούν σε φορητά συστήματα μικρού βάρους που αναπτύσσονται ταχύτατα και εκτελούν στη συνέχεια αναγνώριση για να καταλήξουν ως «Kamikaze» drone.


Τα drone διαθέτουν εύρος δράσης χίλια μέτρα με ταχύτητα  72 χιλιομέτρων ενώ μεταφέρουν φορτίο 6,3 κιλών.
Αφορά  σαφώς  τεχνολογία αιχμής καθώς τα drone έχουν δυνατότητα να επιχειρούν αυτόνομα αλλά και σε ομάδες .
Οι αποστολές αυτών των mini -drones αποτελούν επτασφάγιστο μυστικό από το τουρκικό γενικό επιτελείο που ρίχνει «στάχτη στα μάτια» των γειτονικών χωρών και της Ελλάδας φυσικά. 

Υπάρχει μια  άλλη «σκοτεινή πτυχή»  χρήσης τους σε πιθανές πολεμικές επιχειρήσεις, αυτής της μεταφοράς βιοχημικών όπλων .
Πρόκειται για ουσίες που προκαλούν εκτεταμένη «καταπράυνση»  του κεντρικού νευρικού συστήματος , είτε κρίσεις πανικού στο «εχθρικό στρατιωτικό προσωπικό».
Με δεδομένο ότι το τουρκικό οπλοστάσιο βιοχημικών όπλων είναι «φορτωμένο» αρκετά,  οφείλει η ελληνική στρατιωτική ηγεσία να εξετάσει πολύ προσεκτικά αυτήν την πτυχή  ανάπτυξης, τόσο  «εσπευσμένα» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας σε αυτού του είδους των μη επανδρωμένων οχημάτων ( drone).

Η  βιοτεχνολογία αποτελεί  πλέον  κύριο χαρακτηριστικό του παγκόσμιου στρατηγικού περιβάλλοντος στις επόμενες δεκαετίες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στη διάρκεια των επόμενων 10-20 ετών, θα υπάρξουν τεράστιες αλλαγές στις κοινωνικές δομές ως αποτέλεσμα της βιολογίας.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) θεωρούνται ως τα κορυφαία οπλικά συστήματα, ικανά να διασπείρουν χημικά πάνω από μεγάλες επιφάνειες.
Το υπουργείο εθνικής άμυνας των ΗΠΑ επένδυσε πάνω 16  δισεκατομμύρια δολάρια από το 2000 στο θέμα αυτό.
Τα μη επανδρωμένα οχήματα  αναμένεται να κυριαρχήσουν στον αιώνα που διανύουμε ενώ θα επηρεάσουν καταλυτικά τις στρατηγικές αντιλήψεις στο πεδίο της ασφάλειας.
Μιλάμε για :
  1. τα εναέρια συστήματα (UAS) που κοινώς αποκαλούνται «drones»,
  2. τα υποβρύχια μη επανδρωμένα οχήματα, και
  3. τα μη επανδρωμένα οχήματα-ρομπότ επιφανείας.
Σίγουρα πρόκειται για αρνητικότατη εξέλιξη στον τομέα των εξοπλισμών από τουρκικής πλευράς , και προμηνύει ξεκάθαρα πλέον πολεμικές προετοιμασίες από την Άγκυρα για την διεξαγωγή  επιχειρήσεων σε τρία τουλάχιστον διαφορετικά μέτωπα. Συρία, Ιράκ και Αιγαίο-Κύπρο.
Πρόσφατα υπήρξαν εικόνες του μη επανδρωμένου αεροχήματος UCAV Bayraktar TB2 «φορτωμένο» με 4 πυραύλους.

Υπάρχει φωτογραφία και του έτερου UCAV ΑΝΚΑ με υποδοχείς για 8 πυραύλους αέρος-εδάφους καθιστώντας το «φονική εναέρια μηχανή».
Είναι απολύτως κατανοητό ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν εναέριο στόλο από εξοπλισμένα από UCAV με πυραύλους, για την καταπολέμηση των «εχθρών» και φυσικά θα χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε διαμάχη με την Ελλάδα στο Αιγαίο.
Οι Τούρκοι τα επανδρώνουν με πυραύλους MAM-L για πολεμικές επιχειρήσεις ενώ αυξάνουν συνεχώς τον αριθμό τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: