Αυτή θα είναι η εικόνα του μέλλοντος.
Με τον τίτλο «Τα μαχητικά F-16 του Μπαρζανί είναι ήδη έτοιμα» τιτλοφορούν τουρκικά ΜΜΕ σκορπώντας τρόπο στην Τουρκία γι αυτό που έρχεται.

Αυτό που φοβόταν  ο Ερντογάν από την μεγάλη στήριξη του Ισραήλ και των ΗΠΑ προς στο ιρακινό Κουρδιστάν δεν πρόκειται να  το αποφύγει.

Οι Ιρακινοί  Κούρδοι κινούνται ολοταχώς για τον σχηματισμό της δικής τους πολεμικής αεροπορίας με αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη F-16  .

Σημειώνουμε ότι εδώ και μερικές εβδομάδες η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει ανακοινώσει την απόσυρση αρκετών αεροσκαφών F-16  BLOCK-30-40,  τα οποία θα «πωλήσει» ή ενδεχομένως δωρίσει στο ιρακινό Κουρδιστάν για την συγκρότηση της πρώτης επιχειρησιακής μοίρας του νεοσύστατου κράτους.    
 
 
Ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. , Beyazıt Karataş, ανέφερε ότι  η ιρακινή πολεμική αεροπορία διαθέτει αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που προμήθευσαν  οι ΗΠΑ στο Ιράκ.

Αριθμός Κούρδων πιλότων εκπαιδεύτηκε στις ιρακινές εγκαταστάσεις  και με την χρήση αεροσκαφών από τους Αμερικανούς για τα συγκεκριμένα πολεμικά αεροσκάφη.

Πληροφορίες φέρουν την υπό δημιουργία  πρώτη επιχειρησιακή μοίρα της νέας κουρδικής πολεμικής αεροπορίας με αεροσκάφη αυτού του τύπου να γίνεται πραγματικότητα πολύ σύντομα.
 
Πρόκειται από ότι φαίνεται για σκληρή εκπαίδευση Κούρδων πιλότων σε συστήματα και εξομοιωτές πτήσεων που δώρισαν οι ΗΠΑ στην Βαγδάτη κάτω από την επίβλεψη Αμερικανών αξιωματικών, διότι η ιρακινή κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραχωρήσει απολύτως τίποτα στο Μπαρζανί.
 
Το αντίθετο μάλιστα οι Ιρακινοί μαζί με Τούρκους και Ιρανούς θέλουν να «εξαφανίσουν» αυτό κρατικό μόρφωμα που δημιουργήθηκε εντός ιρακινού εδάφους.    
Ο Τούρκος πτέραρχος τονίζει ότι  μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία , οι Αμερικανοί έχουν εκπαιδεύσει αδιευκρίνιστο αριθμό Κούρδων πιλότων στα αεροσκάφη F-16.
 

Το Ισραήλ και ειδικά ο πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου ( πρώην αξιωματικός του ισραηλινού στρατού) γνωρίζουν ότι χωρίς αεροπορία οι κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά δεν θα έχουν τύχη με κανένα εχθρό στην περιοχή και ειδικά τον ιρακινό και ιρανικό στρατό.

Για αυτό και θα κάνουν όλες τις απαραίτητες κινήσεις προς το Κουρδιστάν ώστε να αποκτήσει μικρό αριθμό αεροσκαφών αυτού του τύπου και ενδεχομένως και ελικόπτερα.

Την ίδια στιγμή το Ιράν μετακίνησε δεκάδες άρματα μάχης και αυτοκινούμενο  πυροβολικό στα σύνορα με την Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση του Ιράκ (KRG), αναφέρει Κούρδος αξιωματούχος στο Reuters.


Η κίνηση πιστεύεται ότι αποτελεί μέρος των κοινών ασκήσεων που σχεδιάζει η ιρανική και η ιρακινή κυβέρνηση ως  αντίποινα για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που πραγματοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα από την KRG.

«Τα άρματα μάχης μπορούν να φανούν από την κουρδική πλευρά», δήλωσε ο αξιωματούχος στην πρωτεύουσα Ερμπίλ l.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτικό εκπρόσωπο ανακοίνωσε ότι το Ιράν και το Ιράκ «συμφώνησαν σε μέτρα για την καθιέρωση της ασφάλειας των συνόρων και να λάβουν ιρακινές δυνάμεις που πρόκειται να σταθμεύσουν στα συνοριακά σημεία».


Το κράτος του Κουρδιστάν είναι στα «σπάργανα» αλλά ότι και να κάνουν Τούρκοι, Ιρανοί και Ιρακινοί αυτό θα μεγαλώσει και σύντομα θα περιλάβει στην σύνθεση του και τα υπόλοιπα κομμάτια, που υπολείπονται σε Συρία και Τουρκία , και κανείς μα κανείς δεν θα μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα.
Η Αποκάλυψη κάνει το γύρο της Τουρκίας σκορπώντας τρόμο….