Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Σοβαρό επεισόδιο: Οπλισμένα τουρκικά UAV πέταξαν πάνω από τον Στόλο μας σε πρόβα βομβαρδισμού

Ποιοτική αναβάθμιση από Άγκυρα

Σε πολεμική ενέργεια την οποία θα δούμε να ξεδιπλώνεται πιο έντονα στο κοντινό μέλλον προχώρησε η Τουρκία κατά την διάρκεια της άσκησης Παρμενίων.
Ικανός στόλος από UCAV, τα οποία έχουν ήδη την δυνατότητα να εξαπολύουν πυραύλους εναντίον επίγειων στόχων πέταξαν πάνω από τον ελληνικό Στόλο.

Σοβαρότατο επεισόδιο είχαμε χθες από την προκλητική πτήση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων πάνω από ελληνικά πολεμικά πλοία ενώ διεξαγόταν  η άσκηση «Παρμενίων  -2017», προκαλώντας παρέμβαση του ίδιου του Α/ΓΕΕΔ Ναυάρχου κ.Αποστολάκη. 

Η Άγκυρα απέστειλε χθες μη επανδρωμένα drone πιθανόν τύπου ANKAπάνω από τα πολεμικά του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.
 
 
Ο Α/ΓΕΕΔ Ναύαρχος Αποστολάκης επικοινώνησε αμέσως με την τουρκική πλευρά και απαίτησε να απομακρυνθούν εκείνη την στιγμή τα τουρκικά drone αλλιώς θα καταρρίπτονταν από τα ελληνικά αντιαεροπορικά πυραυλικά  συστήματα.

 Σε λιγότερο από 5 λεπτά τα τουρκικά drone φέρονται να απομακρύνθηκαν από τα πλοία του στόλου.
Αλλά το «μήνυμα» η Άγκυρα το πέρασε.
Ξεφεύγει συνεχώς ποιοτικά σε μεθόδους και τακτικές.





Τα drone της Άγκυρας είχαν διττή αποστολή από το τουρκικό γενικό επιτελείο.
 
Α. Αφενός να παρακολουθούν στενά όλες τις κινήσεις του ελληνικού στόλου κάνοντας επίδειξη δυνάμεων «ανώτερων τεχνολογικά» συστημάτων. 
Β Αφετέρου να «παρενοχλούν» τα πολεμικά  πλοία μας εν μέσω διακλαδικής άσκησης ανεβάζοντας το «θερμόμετρο».
 
Το δεύτερο έχει να κάνει με το ψυχολογικό κομμάτι και την ανεπιτυχή προσπάθεια επίδρασης που ήθελαν να έχουν οι νεο-οθωμανοί,  στην ψυχοσύνθεση των αξιωματικών των πλοίων μας που έβλεπαν «πάνω από το κεφάλι τους» τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα.
Πρόκειται σαφώς για ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο συνεχών τουρκικών προκλήσεων , με σκοπό να διαπιστώσει ο Ερντογάν μέχρι που φτάνει η ελληνική υποχωρητικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ως γνωστόν από χθες η ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, μέχρι και το Καστελόριζο αλλά και την Κρήτη, ήταν «πολεμική» περιοχή. Η τουρκική αεροπορία έκανε και αυτή επίδειξη ισχύος και προκλητικότητας  με πτήσεις οπλισμένων μαχητικών αεροσκαφών αλλά και κατασκοπευτικών αεροσκαφών.
Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία βρέθηκε έναντι πολεμικής κατάστασης έχοντας να αντιμετωπίσει οπλισμένα τουρκικά μαχητικά, με χειριστές προκλητικούς και σε κάποιες περιπτώσεις «επικίνδυνα» άπειρους.



Όλο αυτό το σκηνικό σε συνδυασμό με τις αναβαθμισμένες απειλές και τα συνεχή προγράμματα εξοπλισμού της Τουρκίας έχουν δημιουργήσει ένα «εκρηκτικό» σκηνικό στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Υπενθυμίζουμε ότι ειδικά για το θέμα των μη επανδρωμένων αεροχημάτων της Τουρκίας  έχουμε αναφέρει ότι δημιουργείται ικανός στόλος από UCAV, τα οποία έχουν ήδη την δυνατότητα να εξαπολύουν πυραύλους εναντίον επίγειων στόχων ενώ άλλα παρατηρούν και καταγράφουν τα πάντα.

Μιλάμε για εναέριο στόλο από εξοπλισμένα μη επανδρωμένα οχήματα με πυραύλους Bayraktar, TB-ετοιμάζουν οι Τούρκοι  για την διαμάχη με την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Πρόκειται για ένα «θανάσιμο εναέριο οπλικό σύστημα» μη επανδρωμένων αεροχημάτων, τα οποία δρώντας μαζικά σε μεγάλους αριθμούς και εξοπλισμένα με εγχώριας κατασκευής πυραύλους αποτελούν μέγα-κίνδυνο για τα ελληνικά νησιά.

Το drone Bayraktar TB-2 χρησιμοποιεί «έξυπνα» πυρομαχικά  τύπου  ΜΑΜ και MAM-C-L, τα οποία παράγονται από την  Roketsan που εξοπλίζουν τον πύραυλο που ζυγίζει 22, 5 κιλά, ενώ η  κεφαλή ζυγίζει 10 κιλά .

Η αμυντική τοπική  βιομηχανία της Τουρκίας αναπτύσσει επίσης το  BSI-101  το οποίο είναι σύστημα SIGINT ( Signal Intelligence) , για το εν λόγω drone προκειμένου να τερματιστεί η εξάρτηση της Τουρκίας από τα αμερικανικής κατασκευής συστήματα για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει  ένα στόλο από διάφορα επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για  μάχη εναντίον των Κούρδων μαχητών στα ανατολικά  και νοτιοανατολικά της χώρας, καθώς και  στο γειτονικό βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία, αλλά και στο Αιγαίο, αναφέρουν Αμερικανοί ειδικοί εμπειρογνώμονες .

Οφείλουμε  τάχιστα ως χώρα και αμυντική βιομηχανία να βγούμε από το λήθαργο και είτε να αναπτύξουμε με δικά μας μέσα ένα UCAV που να αντιμετωπίζει τα αντίστοιχα τουρκικά , είτε να προβούμε σε αγορά περιορισμένου αριθμού από χώρες με ανάλογη εμπειρία όπως το Ισραήλ ή οποιαδήποτε άλλη  χώρα που θα είναι πρόθυμη να βοηθήσει . 












πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: