Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Πισοδέρι: Πώς έγινε το μακελειό - Ματωμένες ελληνικές σημαίες, σπασμένα κόκαλα και πάνω από 120 τραυματίες

Τα άγρια επεισόδια στο Πισοδέρι κράτησαν 4 ώρες και είχαν ως απολογισμό να τραυματιστούν σοβαρά 20 άοπλοι διαδηλωτές και 7 μέλη των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας


Από τους διαδηλωτές μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρότερα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς αλλά είναι εκτός κινδύνου πλέον και μια άλλη της έσπασαν το χέρι ενώ προστάτευε από τα κτυπήματα των ανδρών ασφαλείας της κυβέρνησης τέσσερα παιδιά όπως η ίδια δήλωσε.

Περίπου άλλα 100 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρότερα και τα τραύματά τους επιδέθηκαν επί τόπου.

Όπως είχε γράψει το pronews.gr είχαν μεταφερθεί δυνάμεις ασφαλείας από άλλες περιοχές προκειμένου να μην υπάρχει το στοιχείο της εντοπιότητας στην σκληρή αντιμετώπιση των διαδηλωτών.

Οι επικεφαλής τους επιλέχθηκαν βάσει κομματικής αφοσίωσης στο κυβερνητικό σύστημα και στις ενημερώσεις που είχαν γίνει φανατίζονταν με τα λόγια:
 «Θα αντιμετωπίσετε χρυσαυγίτες.
Μην διστάσετε να κτυπήσετε στο ψαχνό»!



Έτσι προήλθε και ο μεγάλος αριθμός τραυματιών και παραλίγο να είχαμε και νεκρούς.
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν μια απίστευτη βαρβαρότητα και μανία από τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας που προστάτευαν την τελετή υπογραφής εκχώρησης της Μακεδονίας στους Ψαράδες η οποία όμως εκτυλισσόταν σε απόσταση... 30 χλμ. από το σημείο που έγινε το μακελειό στο Πισοδέρι.

Ειδικά η μονάδα ασφαλείας που είχε αναπτυχθεί στην πλαγιά του λόφου, όπου κτυπήθηκε, ευτυχώς όχι θανάσιμα και η γυναίκα που μεταφέρθηκε στην Καστοριά, διακρίθηκε για την βιαιότητα αντιμετώπισης των διαδηλωτών.

«Πήγαμε για να υπερασπίσουμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και βρεθήκαμε σε σκηνικό άγριου πολέμου.
Οι μάχες με τους αστυνομικούς ήταν σώμα με σώμα, με τις πλαστικές σφαίρες και τα χημικά να πέφτουν σαν βροχή, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Όλοι μας, ανάμεσά μας γυναίκες και μικρά παιδιά, να προσπαθούμε να μη χάσουμε την ανάσα μας » είπαν χαρακτηριστικά διαδηλωτές που είχαν ταξιδέψει από τα Ιωάννινα.


Αγανακτισμένοι έδειχναν τη σημαία που είχαν πάρει μαζί τους, με κηλίδες αίματος από τραυματισμένους διαδηλωτές.
Σε ερώτηση σχετικά με τα συναισθήματά τους μετά το χθεσινό τους βίωμα, οι Γιαννιώτες διαδηλωτές υπογράμμισαν:



 «Ακόμη αδυνατούμε να πιστέψουμε πως φτάσαμε στο σημείο Ελληνες να επιτίθενται  και να χτυπούν Ελληνες.
Πέρα απο τη σωματική βία και την ταπείνωση, επιστρέψαμε στα σπίτια μας κουβαλώντας μαζί μας το χειρότερο συναίσθημα, εκείνο του βιασμού». 





 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: