Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Κατάρρευση της Ευρώπης προβλέπει ο Σαλβίνι!

Επίθεση στις ΜΚΟ μέσω «Der Spiegel»
Μια διαπίστωση αλλά και μια πρόβλεψη για την Ε.Ε. έκανε χθες ο Ματέο Σαλβίνι, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο «Der Spiegel».


Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό, ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας δεν μάσησε τα λόγια του και υποστήριξε πως η Ε.Ε. σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου υπαρξιακή κρίση, ενώ τόλμησε να προβλέψει πως «δεν αποκλείεται» το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να καταρρεύσει μέσα στο επόμενο 12μηνο!


Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε ότι θα αποκαλυφθούν με τον πιο εμφατικό τρόπο οι μεγάλες διαφωνίες μεταξύ των χωρών-μελών, τόσο στο θέμα του προϋπολογισμού όσο και στην «καυτή πατάτα» του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού.

«Τους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί αν η Ευρώπη εξακολουθεί να έχει μέλλον στην τρέχουσα μορφή της ή αν όλο αυτό είναι μάταιο.

Δεν πρόκειται μόνο για τον προϋπολογισμό των επόμενων επτά ετών.

Του χρόνου είναι οι ευρωεκλογές.

Μέσα σε έναν χρόνο θα δούμε αν εξακολουθεί να υπάρχει η ενωμένη Ευρώπη ή όχι» είπε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

Μεταναστευτικό
Παράλληλα, ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά πρόσθεσε ότι επιθυμεί οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να σταματήσουν να διασώζουν τους μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, διότι «στηρίζουν τους διακινητές μεταναστών και προσφέρουν κίνητρα (σ.σ.: στους ανθρώπους) να προσπαθήσουν να κάνουν τον διάπλου».



Στη συνέντευξή του ο Ματέο Σαλβίνι δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί ακόμη μία φορά στη Γαλλία για τη στάση της στο Προσφυγικό, ενώ υπογράμμισε πως συμφωνεί με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Αυστρίας, τον Χορστ Ζέεχοφερ και τον Χέρμπερτ Κικλ, όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στο ζήτημα.


dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: