Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Καταργούν την Βόρεια Ήπειρο και ιδρύουν την «Βόρεια Μακεδονία» - Ο επόμενος στόχος είναι η «αυτόνομη Δυτική Θράκη»;


***Αφού προχτές χαρακτήρισε ως «ψυχωτικούς» όσους Έλληνες αναφέρονται στην ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου και μέρες μετά την «τακτοποίηση» του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, χαρίζοντας επί της ουσίας το όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους σφετεριστές της, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς φαίνεται ετοιμάζεται για νέες «επιτυχίες» σε ότι αφορά την Αλβανία και την... Τσαμουριά.


O Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία βάπτισε τους Τσάμηδες εγκληματίες πολέμου «Αλβανούς ιδιώτες» και δήλωσε ότι «μόλις τελειώσει το εμπόλεμο οι περιουσίες τους θα επιστραφούν»

Επί λέξη είπε «οι περιουσίες των μεσεγγυήσεων ιδιοκτησιών του αλβανικού κράτους και Αλβανών ιδιωτών προ του πολέμου- που δεν έχουν σχέση με τις περιουσίες των Τσάμηδων- μόλις τελειώσει το εμπόλεμο μπορεί να επιστραφούν».

Μόνο που πολύ απλά ΔΕΝ υπήρχαν προ πολέμου περιουσίες Αλβανών ιδιωτών στην Ελλάδα, οι μόνοι αλβανόφωνοι που υπήρχαν ήταν οι Τσάμηδες οι οποίοι ήταν εγκληματίες πολέμου ως συνεργάτες των Γερμανών Ναζί.

Επρόκειτο για 2000 περίπου αμάχους οι οποίοι και έφυγαν φοβισμένοι από τη νότια Ήπειρο και δεν είχαν εμπλακεί σε εγκλήματα πολέμου.

Αντίθετα από την Βόρεια Ήπειρο του Χότζα έφυγαν κυριολεκτικά φοβισμένοι μετά την λήξη του πολέμου 12.000 Βορειοηπειρώτες και φυσικά έχασαν και αυτοί τις περιουσίες τους.

Ο ΥΠΕΝ Ν.Κοτζιάς την δήλωσή του περί «Αλβανών ιδιωτών» την έκανε βασισμένος σε μια συζήτηση του πρώην και εκλιπόντος πλέον, πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη με τον Σαλί Μπερίσα στις αρχές της δεκαετίας του 90'

Μετά τη νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Ραμίζ Αλία to 1992 παραιτείται και πρόεδρος της Αλβανίας αναλαμβάνει ο Μπερίσα. Στις 11 Απριλίου σε μονοήμερη επίσκεψη στα Τίρανα ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγινε δέκτης της απαίτησης του Σ.Μπερίσα να επιστραφούν οι περιουσίες των Τσάμηδων.

Ο Μητσοτάκης απάντησε πως «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί την επιστροφή των περιουσιών αυτών. Είναι εγκληματίες πολέμου».

Η μόνη συζήτηση που δέχθηκε να υπάρξει ως εκκρεμότητα ήταν των υπό μεσεγγύηση περιουσιών, κυρίως Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης θα μπορούσε ενδεχομένως να εξετασθεί και η καταβολή κάποιας αποζημίωσης στους «Τουρκαλβανούς» Τσάμηδες, εφ’ όσον εξακριβώνονταν πως δεν είχαν σχέση με εγκλήματα ομοεθνών τους στη Θεσπρωτία και εγκατέλειψαν την Ελλάδα μόνο από φόβο».

Αρα η μοναδική αποδοχή που υπήρχε ήταν για συζήτηση ορισμένων αποζημιώσεων!
Οχι «επιστροφής περιουσιών» που μας ξεφούρνισε σήμερα ο Ν.Κοτζιάς στους «Αλβανούς ιδιώτες».

Και προϋποθέτει και καταβολή αποζημιώσεων από την Αλβανία στους πολύ περισσότερους (συντριπτική πλειοψηφία) Βορειοηπειρώτες!

Έτσι είχαμε την ίδρυση από το πουθενά ενός «Μακεδονικού» έθνους και ενός κράτους που ήδη στην ΕΕ ο Ν.Τουσκ το αποκαλεί «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όχι «Βόρεια Δημοκρατία», ενός κράτουςμ δηλαδή το οποίο θα διεκδικήσει αύριο Ιστορία, πολιτισμό και εδάφη από τους νόμιμους κληρονόμους, δηλαδή εμάς τους Έλληνες.

Έχουμε προσπάθεια κατάργησης της Βόρειας Ηπείρου και αντίθετα προσπάθεια «δημιουργίας» της Τσαμουριάς!
Οι Βορειοηπειρώτες «εξαφανίζονται» από την ελληνική κυβέρνηση αλλά αντίθετα εμφανίζονται οι «Αλβανοί ιδιώτες»

Τι έχει σειρά μετά; Η «αυτόνομη Δυτική Θράκη»; 

Ήδη υπενθυμίζουμε ότι έχει εισαχθεί στα μειονοτικά σχολεία και συγκεκριμένα στα νηπιαγωγεία η τουρκική γλώσσα. Δηλαδή στην πιο κρίσιμη ηλικία των παιδιών για να διαμορφώσουν την εθνική τους ταυτότητα!

Υπάρχουν και συζητήσεις για αναγνώριση «τουρκικής» μειονότητας και όχι θρησκευτικής μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Να θυμίσουμε την τροπολογία του Σταύρου Κοντονή, που αποσύρθηκε ύστερα από αντιδράσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την άρνηση των υπολοίπων κομμάτων να την ψηφίσουν, και έδινε το δικαίωμα σε ύποπτες Οργανώσεις, όπως η αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» να διεκδικήσουν την αναγνώρισή τους στα δικαστήρια.

 Πάγιος στόχος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης είναι η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, και επί της ουσίας η απαλλαγή της από αυτήν.

Η Συνθήκη της Λωζάννης αναγνωρίζει τη μειονότητά της ως «θρησκευτική μειονότητα», εν αντιθέσει με την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, που την αναγνωρίζει ως «εθνική μειονότητα».

Με την αναγνώριση κάποιας Οργάνωσης της Θράκης ως «τουρκικής», επί της ουσίας ανατρέπεται η Συνθήκη της Λωζάννης όπως *** αναφέρουν νομικοί κύκλοι

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, με ανάρτησή του στο twitter, την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά στις αρμοδιότητες των μουφτήδων που έλαβε χώρα στην αρχή της χρονιάς της σχολίασε ως εξής:

«Εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο η νομική ρύθμιση σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα».

Συστηματικά λοιπόν χρησιμοποιείται ο επιθετικός εθνικός προσδιορισμός «τουρκικός-η», όλο και πιο έντονα πλέον και μάλιστα δεν αντιμετωπίζεται και με τόση «θέρμη» από την κυβέρνηση.
Εάν λοιπόν γίνει η θρησκευτική μειονότητα στην Θράκη, εθνική με ελληνική ανοχή τότε... αντίο Θράκη

***Αφού προχτές χαρακτήρισε 

*** αναφέρουν νομικοί κύκλοι

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: