Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Οι Έλληνες αντιστέκονται – Μεγαλειώδης πορεία για την Μακεδονία με συμμετοχή χιλιάδων πολιτών στην Θεσσαλονίκη

«Πιόνια και Μασόνοι πολιτικοί, η Μακεδονία είναι Γη Ελληνική»
 
Οργή και αγανάκτηση στη Βόρεια Ελλάδα για την αισχρή συμφωνία που οδηγεί στο ξεπούλημα της Ελληνικής Μακεδονίας. 

Με γαλανόλευκες στα χέρια και »πύρινο» λόγο, οι Έλληνες ξεσηκώνονται και αντιδρούν φωνάζοντας στους δρόμους της μαρτυρικής Μακεδονίας. 


Κρατώντας σημαίες της Ελλάδας και της Μακεδονίας και φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Λευκού Πύργου, διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία των Πρεσπών.



Στη συγκέντρωση, η οποία οργανώθηκε μέσω διαδικτύου, έδωσαν το παρών κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, των γύρω περιοχών, ενώ υπήρχαν ακόμη και Κρητικοί που ταξίδεψαν στην πόλη.



Πριν από λίγο ξεκίνησε και πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ενώ πρόθεσή τους είναι και να φτάσουν και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.



Οι διαδηλωτές φωνάζουν μεταξύ άλλων στην πορεία: «Στα όπλα στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια», αλλά και «δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Σκοπιανέ». Άλλο σύνθημα το «Πιόνια και Μασόνοι πολιτικοί, η Μακεδονία είναι Γη Ελληνική».



Ακούγονται επίσης: «Γερά γερά στα χνάρια του Μελά», «η Μακεδονία είναι ελληνική ποτέ δεν θα την πάρετε εσείς οι Σκοπιανοί», «Στους Μακεδόνες ρέει αίμα ελληνικό, στους Σκοπιανούς δεν θα δώσουμε το όνομα αυτό», «η Μακεδονία είναι ελληνική, αλήτες προδότες πολιτικοί».



Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ακούγονται και συνθήματα για πολιτικούς και Μπουτάρη.

δείτε βίντεο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: