Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

“Η αμετροέπεια του κ.Κωσταράκου”! Κείμενο φωτιά Υποναύαρχου για τα όσα λέει ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ


   Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ  Υποναύαρχος ε.αΠρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών




Με έκπληξη διαβάζουμε τις δημόσιες ανακοινώσεις του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και νυν προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, με τις οποίες καταφέρεται κατά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του Π.Ν., διότι μείωσαν το προσωπικό που είχε τοποθετηθεί στις Βρυξέλλες για να τον υποστηρίξει (σημειωτέον ότι η θητεία του λήγει σε ελάχιστους μήνες το φθινόπωρο).

Είναι γεγονός ότι στις καταστάσεις προσωπικού για την υποστήριξη μίας θέσης προέδρου Στρατιωτικής Επιτροπής στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, προβλέπονται περίπου 18-21 άτομα, που διατίθενται από την χώρα που υποστηρίζει την υποψηφιότητα για την θέση (μέχρι και θέση μαγείρων προβλέπεται στις καταστάσεις αυτές).

Όταν ετέθη η υποψηφιότητα Κωσταράκου για την θέση αυτή, υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις για το εάν έπρεπε να διεκδικήσουμε αυτή τη θέση, δεδομένου του μεγάλου αριθμού υποστηρικτικού προσωπικού με αμοιβές εξωτερικού που θα έπρεπε να επιφορτισθεί η χώρα.

Ο κ. Κωσταράκος υπεραμύνθηκε τότε, (στην κορύφωση της κρίσης που περνούσε η χώρα), για την πλήρη κάλυψη όλων των θέσεων που προβλεπόταν, αν και είναι προφανές ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί με επάρκεια, μετριάζοντας τις απαιτήσεις του με το απόλυτα αναγκαίο και πολύ λιγότερο υποστηρικτικό προσωπικό.

Στη συνέχεια με αμετροέπεια δεν δίστασε να ισχυρισθεί ότι τη θέση τη διεκδίκησε και την πήρε μόνος του, λόγω της αξίας του και ότι δεν τον υποστήριξε η χώρα για να εκλεγεί. Τεράστιο ψεύδος όχι μόνο γιατί αν δεν τον υποστήριζε η χώρα και εάν δεν έκανε τις κατάλληλες παρεμβάσεις δεν θα μπορούσε να εκλεγεί, αλλά ούτε θα τον ακολουθούσε πολυπληθές προσωπικό εάν δεν το διέθετε η χώρα.

Σήμερα χωρίς σωφροσύνη και χωρίς την αίσθηση μέτρου, επιτίθεται με δημόσια ανακοίνωση κατά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, με απαράδεκτες, απαξιωτικές και ηθικά μεμπτές εκφράσεις, αναφερόμενος σε δική του υπεροχή και επαγγελματική ικανότητα έναντι της νυν ηγεσίας.

Καταλήγει να προσδίδει στοιχεία ρεβανσισμού στην ηγεσία των Ε.Δ., που δημιουργήθηκαν λόγω της ανικανότητας που τους αποδίδει από την πρότερη προϋπηρεσία τους, την οποία ανικανότητα διερωτώμεθα γιατί δεν την αναγνώρισε τότε στις ετήσιες κρίσεις και καταλήγει να τα λέει όλα αυτά σήμερα.

Με τα όσα λέει, στην ουσία αδιαφορεί παντελώς για τον βασικό λόγο της μείωσης του προσωπικού που υπηρετεί στο εξωτερικό, που είναι η ανάγκη περιορισμού των δαπανών, για να καλυφθούν επιτακτικές ανάγκης εξοπλισμών, υποστήριξης οπλικών συστημάτων, καυσίμων ανταλλακτικών κλπ, έναντι των αυξημένων κινδύνων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Αιδώς στον στρατιώτη που απαξίωσε ο ίδιος το αξίωμα και τον εαυτό του με αυτήν την συμπεριφορά.

ΣΗΜ:
1. Πολλοί θα αναρωτηθούν εύλογα μήπως η σύγκρουση αυτή υποθάλπεται από πολιτικές πελατειακές σχέσεις των εμπλεκομένων.
2. Μήπως τελικά η φιλοδοξία για μία θεσούλα σε ψηφοδέλτιο επικρατείας είναι το βασικό κίνητρο της αήθους αυτής επίθεσης;

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: