Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι θα σαρώσουν τη χώρα - Πού και πότε

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Προσοχή! Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα – Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα
Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρεξεί ξανά η χώρα μας. 


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/06/2018) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους θα σαρώσουν από το Σάββατο (23/06) πολλές περιοχές. 
 

Αναλυτικά, τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν»:

Το Σάββατο (23/06) τις προμεσημβρινές ώρες τα βορειότερα νησιά του Ιονίου, το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, τη δυτική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από το μεσημέρι την κεντρική Μακεδονία από το βράδυ την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.
Την Κυριακή (24/06) τα φαινόμενα θα πλήξουν το πρωί τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, το απόγευμα κυρίως τα ηπειρωτικά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).
Τη Δευτέρα (25/06) τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Την Τρίτη (26/06) τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. 
Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ είναι για σήμερα, Παρασκευή, το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η ΕΜΥ. 
Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Ο καιρός σήμερα

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στη Θράκη και βαθμιαία στη Μακεδονία. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και βαθμιαία στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 και πιθανώς τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πιθανώς βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: