Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Συνεχείς ασκήσεις του στρατού Ξηράς σε όλη τη χώρα: Στον Έβρο ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής

Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν το σύνολο των μονάδων του Στρατού Ξηράς βρίσκεται εκτός των μονάδων στο πλαίσιο τετραήμερων ασκήσεων ώστε το προσωπικό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και όλοι να μαθαίνουν με τον καλύτερα δυνατό τρόπο το ανάγλυφο, το τοπίο και πολλά άλλα στρατιωτικά αντικείμενα που αφορούν τον τρόπο που βρίσκονται.


Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμη και ο Αρχηγός του ΓΕΣ βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη για να παρακολουθήσει από κοντά άσκηση στον Έβρο.

Στο πλαίσιο των ασκήσεων σύμφωνα με πληροφορίες κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δόθηκαν «επεισόδια» για την απόκρουση ταυτόχρονου αερογεφυρώματος και θαλάσσιας κρούσης από εχθρικές δυνάμεις.

Σημαντικό είναι πως πολλά από αυτά τα σενάρια δεν πραγματοποιήθηκαν μόνο σε νησιά με μεγάλους σχηματισμούς αλλά και σε μικρότερα στα οποία υπάρχουν στρατιωτικές φρουρές και που πρέπει κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, αυτές οι δυνάμεις να ενισχυθούν με τμήματα που φτάνουν από μεγαλύτερα νησιά.

Αρκετά ήταν τα ελικόπτερα που συμμετείχαν στις ασκήσεις αυτές που προσομοίαζαν τις εχθρικές δυνάμεις.


Σημαντικό λένε στρατιωτικές πηγές πως αυτά τα επεισόδια που δόθηκαν ήταν μια εργάσιμη ημέρα και παρ όλα αυτά μόλις οι ασκήσεις έγιναν γνωστές στα νησιά και τον Έβρο, την εμφάνισή τους έκαναν και αρκετοί εθνοφύλακες που άφησαν τις δουλειές τους και τα μαγαζιά τους για να ασκηθούν ακόμη μια φορά μαζί με στρατιωτικά τμήματα του Στρατού Ξηράς.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως παρά το καλοκαιρινούς μήνες, κανείς δεν έχει σκοπό να μειώσει αυτές τις δραστηριότητες που έχουν ιδιαίτερο νόημα ιδίως αυτό το χρονικό διάστημα.


Ρεπορτάζ: HellasJournal

Δεν υπάρχουν σχόλια: