Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλες εργασίες για την μετατροπή της αεροπορικής βάσης του Ικονίου όπου σταθμεύει η Τρίτη Διοίκηση, (3 Ana Jet Üs Komutanlığı) της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σε Ηλεκτρονικό Κέντρο, είναι σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό. 


Η βάση έχει προμηθευτεί και τέσσερα AWACS που σταθμεύουν μόνιμα πλέον εκεί.



Όπως αναφέρουν οι πληροφοριες, (Milliyet), η βάση του Ικονίου από το 2014 είναι η έδρα της μεγάλης διεθνής άσκησης Anadolu Kartal και κάθε χρόνο φιλοξενεί μαχητικά αεροσκάφη ξένων χωρών για την άσκηση
 
Η βάση θα διαθέτει Κέντρο Εκπαίδευσης Ηλεκτρονικού Πολέμου και για τον λόγο αυτό ιδρύεται Διοίκηση Ηλεκτρονικού Πολέμου όπου θα εδρεύει μόνιμα στην βάση.
Η τουρκική πολεμική αεροπορία δίνει μεγάλη προτεραιότητα στην οργάνωση του Κέντρου και στη εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων της πολεμικής αεροπορίας σε συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει και την διαχείριση συχνοτήτων της ραδιοηλεκτονικής επικοινωνίας και όλη την σύγχρονη τεχνολογία σε αυτό τον τομέα.
Η εκπαίδευση σε συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου της πολεμικής αεροπορίας θα περιλαμβάνει τρία επίπεδα :
Συστήματα Ηλεκτρονικής Στήριξης
Συστήματα Ηλεκτρονικής επίθεσης και
Συστήματα Ηλεκτρονικής Άμυνας.

Επίσης οι ασκήσεις που θα γίνονται στην βάση θα περιλαμβάνουν συστήματα αποτροπής εχθρικής ηλεκτρονικής επίθεσης με ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα του αντιπάλου και μεθόδους αδρανοποίησης των συστημάτων του εχθρού.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑ;ΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: