Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόγραμμα αναβάθμισης των C-130 της ΠΑ: Εννέα χρόνια καθυστέρησης η ΕΑΒ και... βλέπουμε!


Ακόμη χρωστάνε  αεροσκάφη υπό αναβάθμιση C-130 από την ΕΑΒ προς την ΠΑ με τις διαθεσιμότητες των αεροσκαφών να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.


Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν για παράδοση από την ΕΑΒ στην ΠΑ περί 2 ή 3 αεροσκάφη προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα πρόγραμμα που αρχικά είχε υπογραφεί το... 2002 για την αναβάθμιση των 15 μεταφορικών C-130B/-130H στο πλαίσιο της πρότασης AUP (Aviation Upgrade Program) της καναδικής Spar Aerospace (πλέον L-3 Communications)!


Είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια πρόγραμμα εκσυγχρονισμού υλικού της ΠΑ, το οποίο αρχικά προοριζόταν να ολοκληρωθεί το... 2009!

 Εχουμε 2018 και ακόμα το 15% των αεροσκαφών δεν έχει παραδοθεί!
 
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος παραδόθηκε μεν στην ΠΑ το Δεκέμβριο του 2004, αλλά η συνέχειά του δεν ήταν η αναμενόμενη, ενώ τα μνημόνια που έπληξαν συνολικά τη χώρα και την ΕΑΒ κατά συνέπεια είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της παράδοσης όλων των αεροσκαφών ενώ  οι διαθεσιμότητες των αεροσκαφών παραμένουν σε τραγικά επίπεδα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε, εγκατάσταση συστημάτων ψηφιακής τεχνολογίας, θάλαμος διακυβέρνησης και νέα ηλεκτρονικά συστήματα, συστήματα επικοινωνιών και βοηθήματα πλοήγησης. 


Επιπλέον με την εφαρμογή τους προγράμματος AUP, εφαρμόστηκε και πρόγραμμα γενικής εργοστασιακής επιθεώρησης, συντήρησης και επισκευής.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: