Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

«BEKÇİ» ΤΟ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στις 20.000 αναμένεται να φτάσει ο αριθμός του νέου παραστρατιωτικού σώματος Φρουρών, «Bekçi», που ιδρύει ο Ερντογάν.


Συγκεκριμένα (Hürriyet), γίνεται γνωστό ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, αποφάσισε να εγκαταστήσει μια ειδική επίλεκτη φρουρά στην Κωνσταντινούπολη που θα περιπολεί μέρα νύχτα σε επίκαιρα επιλεγμένα σημεία.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διαγωνισμός για την κατάταξη αυτών των Ειδικών Φρουρών είχε προκηρυχτεί τον περασμένο Φεβρουάριο και η επιλογή των πρώτων 700 επίλεκτων έγινε ανάμεσα σε 8 χιλιάδες 320 αιτήσεις. 


Από αυτούς οι 386, δηλαδή παραπάνω από τους μισούς, αναλαμβάνουν υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη σε κομβικά σημεία.

 
Στη τελετή ανάληψης των καθηκόντων τους ο διευθυντής Ασφαλείας Κωνσταντινούπολης, Mustafa Çalışkan, αναφέρθηκε στο «εδικό» έργο τους που δεν θα είναι άλλο παρά η επόπτευση κάθε ύποπτης κίνησης με όλη την σημασία της λέξεως, κυρίως όμως θα είναι η φρουρά που θα προστατεύει τον Ερντογάν σε κάθε του κίνηση.


Σε συνέχεια για το ίδιο θέμα (Milliyet), ο υπουργός Εσωτερικών, Süleyman Soylu, ανακοίνωνε ότι ο τελικός αριθμός των Ειδικών Φρουρών, «Bekçi», θα αυξηθεί στις 7.500 σε πρώτη φάση, για να φτάσει στο τελικό νούμερο που θα είναι 20.000 Bekçi.


Μιλώντας στο Dolmabahçe σε τελετή παράδοσης μοτοσικλετών στους άντρες της Διεύθυνσης Ασφαλείας και της Στρατοχωροφυλακής, ανακοινώσε ότι σε επίκαιρα σημεία σε όλη την Τουρκία θα υπηρετούν οι Bekçi ο αριθμός των οποίων θα φτάσει τελικά τους 20.000.


Το σημεία που θα εποπτεύουν θα είναι σε αστικές περιοχές και σε δρόμους που θα κρίνονται ότι θα πρέπει να εποπτεύονται για λόγους ασφαλείας.


Οι πρώτοι προορισμοί εκτός από την Κωνσταντινούπολη θα είναι σε άλλες 6 επαρχίες, όπου κρίνεται αναγκαία η εγκατάσταση των πρώτων Φρουρών.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: