«Φούντωσε” για τα καλά πάλι το αντάρτικο στον ελληνικό Πόντο, στα βουνά της περιοχής που κάποτε ανθούσε ο ελληνισμός και στα οποία παραδοσιακά δρούσαν αντάρτες κατά της τουρκικής εξουσίας.
 
Μακριά από τα φώτα της τουρκικής δημοσιότητας ευρίσκεται για ευνόητους λόγους το αντάρτικο στα βουνά του Πόντου από τον ΡΚΚ, όπως το ονομάζουν οι Τούρκοι, οι οποίοι ξεκίνησαν και πάλι νέες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με αμφίβολα όμως αποτελέσματα λόγω του δύσβατου εδάφους.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο ευρισκόμενο σε απόγνωση εδώ και μήνες, προσπαθεί να εξαλείψει αυτό το μεγάλο μέτωπο στον Πόντο με μια τεράστια σε έκταση εκκαθαριστική επιχείρηση κατά των «ανταρτών του ΡΚΚ», όπως τους κατονομάζει πάνω στα άγρια βουνά της περιοχής.    

Για τον λόγο αυτόν έχουν επιστρατευτεί «ειδικές μονάδες της στρατοχωροφυλακής με την επωνυμία «JOAK» και «JOPER», αλλά η κατάσταση δεν είναι υπό έλεγχο γι αυτό και εκτιμάται η δράση των περιβόητων δυνάμεων «Bordo bereli».

Για όσους μπορούν να κατανοήσουν η αποστολή των καλύτερα εκπαιδευμένων τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βουνά της Τραπεζούντας, ερμηνεύεται με στρατιωτικούς όρους και ως κίνηση απελπισίας για την σύλληψη πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένων «ανταρτών» όπως και να τους βαφτίζουν οι νέο-οθωμανοί.
 
 
Εκεί δεκάδες «αυτονομιστικές οργανώσεις» των οργανώσεων των οργανώσεων ΡΚΚ/KCK διενεργούν τρομοκρατικές ενέργειες στις περιοχές προς τη Μαύρη Θάλασσα (Πόντο) προκαλώντας την τουρκική εξουσία σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η ανταποκρίτρια του πρακτορείου ειδήσεων ΑΑ, οι δυνάμεις ασφαλείας της στρατοχωροφυλακής, διενεργούν επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κερασούντος σκοτώνοντας επτά τρομοκράτες, αλλά με σοβαρές απώλειες και για τις ίδιες τις τουρκικές δυνάμεις.

Επίσης άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπισμού και εξόντωσης «ανταρτών», φέρονται να ανακάλυψαν και να κατέστρεψαν δεκάδες καταφύγια και αποθήκες και πυρομαχικά και όπλα.

Οι Τούρκοι μάλιστα έχουν λίστα με πολλά μέλη των οργανώσεων αυτών, η οποία έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών με την ονομασία «λίστα  θανάτου” και αφορά αντάρτες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
 
Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν από τον Ιούλιο και συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο 2018 στην περιοχή του Πόντου, λόγω τους ιδανικού για την εποχή κλίματος και έχουν στοιχίσει την ζωή έως τώρα σε 10 Τούρκους υπαξιωματικούς και οπλίτες.

Οι επιχειρήσεις έχουν επικεντρωθεί τώρα στην ευρύτερη περιοχή της Κερασούντας και έχουν την κωδική ονομασία «Soreş»
Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις ασφαλείας στο Τοκάτ και Γκουμούσανε διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε αγροτικές περιοχές, αναζητώντας και καταστρέφοντας καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών που είναι θαμμένες στο έδαφος.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο ***(Πέφτουν τουρκικά κορμιά στα βουνά του ελληνικού Πόντου: Νέα αποσχιστική οργάνωση σε Τραπεζούντα-Κερασούντα-Αργυρούπολη ένωσε τις δυνάμεις της με τους Κούρδους!) είχαμε αναφέρει εδώ και ένα χρόνο, ότι έχουμε δεκάδες νεκρούς Τούρκους κομάντος στα βουνά του ελληνικού Πόντου, από την παρουσία μιας νέας οργάνωσης, που οι Τούρκοι την βαφτίζουν «τρομοκρατική” με το όνομα «Bölücü Terör Örgütü» (BTÖ), δηλαδή Τρομοκρατική Αποσχιστική Οργάνωση.

Μεγάλος αριθμός τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων JÖAK, JÖPER, αλλά και Bordo Bereli, επιχειρούν σε ένα μεγάλο τρίγωνο που περιλαμβάνει τις περιοχές Τραπεζούντας, Αργυρούπολης, (Gümüşhane) και Κερασούντας, σε έκταση 120 χιλιομέτρων.

Ο λόγος αφορά  συντονισμένες επιχειρήσεις του ΡΚΚ στον Πόντο και στην Μαύρη Θάλασσα, μαζί με μια νέα οργάνωση με την ονομασία (SRS) η οποία μαζί με τα μέλη του ΡΚΚ διαθέτει «μεγάλη δύναμη πυρός».

Τα αποτελέσματα αυτών των επιχειρήσεων των τουρκικών δυνάμεων είναι από αμφίβολα έως ανύπαρκτα, για αυτό και δεν δίνεται εύκολα υλικό με βίντεο στα τουρκικά ΜΜΕ. Πρόκειται για έδαφος δύσβατο και πολύ επικίνδυνο για την διενέργεια παγίδων από τους αντάρτες οι οποίοι γνωρίζουν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή.

Η δράση του PKK στην περιοχή του Πόντου εντάσσεται στη στρατηγική του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος να απαξιώσει το κράτος και να δημιουργήσει εντυπώσεις στον τουρκικό λαό αλλά και διεθνώς, για να ασκήσει πίεση στην τουρκική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση επίλυσης του κουρδικού με ειρηνικά μέσα.

Το αντάρτικο στον Πόντο διεξάγεται από το Ενωμένο Λαϊκό Επαναστατικό Κίνημα (HBDH).
Το HBDH είναι μια οργάνωση ομπρέλα υπό τελεί υπό κουρδική διοίκηση και συγκεκριμένα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Αποτελείται από τις παράνομες στην Τουρκία οργανώσεις Τουρκικό Κομουνιστικό Κόμμα/Μαρξιστικό-Λενινιστικό (TKP/ML), το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα (MLKP), το Επαναστατών Κομμουνιστών Κόμμα (DKP), το Τουρκικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα/Λενινιστικό (TKEP/L), το Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα (MKP), την Τουρκική Ένωση Επαναστατών Κομμουνιστών (TİKB), τα Επαναστατικά Επιτελεία, και το Τουρκικό Απελευθερωτικό Κόμμα-Κίνημα (THKP-C).

Μέλη στις παραπάνω αριστερές επαναστατικές οργανώσεις είναι και πολλοί μειονοτικοί της Τουρκίας, οι οποίοι «απαγορεύεται» να δηλώνουν άλλη εθνότητα εκτός από την τουρκική, ενώ το HBDH έχει μεγάλη εξάπλωση στον Πόντο, του οποίου ο μουσουλμανικός πληθυσμός είναι εκτουρκισμένος και εξισλαμισμένος από αυτόχθονα έθνη της περιοχής, μεταξύ των οποίων και 2.000.000 Ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι που λόγω Ισλάμ γλίτωσαν τη γενοκτονία και τον ξεριζωμό πριν 100 χρόνια.

Η ουσία είναι ότι το αντάρτικο στον Πόντο φούντωσε από ότι φαίνεται για τα καλά και θα έχουμε ταχύτατα εξελίξεις.




***(Πέφτουν τουρκικά κορμιά στα βουνά του ελληνικού Πόντου: Νέα αποσχιστική οργάνωση σε Τραπεζούντα-Κερασούντα-Αργυρούπολη ένωσε τις δυνάμεις της με τους Κούρδους!)