Μεγάλες εξελίξεις έχουμε ανάμεσα στις πλέον επίλεκτες δυνάμεις Ελλάδας και Ισραήλ με 10ημερη συνεκπαίδευση σε ισραηλινό έδαφος που φέρνει εξελίξεις στην περιοχή μας.
 

 
Συνεκπαίδευση του ελληνικού επίλεκτου τμήματος ΕΤΑ με τους αντίστοιχους Ισραηλινούς σε μυστική βάση στο Ισραήλ σύμφωνα με δημοσιεύματα, επιβεβαιώνει τα σενάρια για την δημιουργία κοινής επίλεκτης μονάδος από (Ισραήλ-Ελλάδα-Κύπρο) με σκοπό την φύλαξη του αγωγού East med, ο οποίος «στοιχειώνει» τα όνειρα των Τούρκων για μερίδιο στην Α.Μεσόγειο.


Πληροφορίες φέρουν τους Έλληνες Αλεξιπτωτιστές να ασκήθηκαν και με την  Ισραηλινή Ταξιαρχία καταδρομών γνωστή και ως «Ταξιαρχία Οζ», αλλά και με  την πλέον επίλεκτη δύναμη του Ισραήλ , Sayeret Matkal, που είναι η αιχμή του δόρατος του ισραηλινού στρατού σε ανορθόδοξες επιχειρήσεις, αναφέρει το hellasjournal


Υπενθυμίζουμε την προ μηνών κοινή εκπαίδευση Κύπριων κομάντος με Ισραηλινούς στο πιο μεγάλο κέντρο εκπαίδευσης στο Ισραήλ για πρώτη φορά, σηματοδοτώντας νέες δεδομένα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Υπενθυμίζουμε ότι Ελλάδα και Ισραήλ  έχουν αποφασίσει την αναβάθμιση της συνεργασίας τους και στον υποβρυχιακό πόλεμο με την δημιουργία κοινής δύναμης κρούσης.
 
 
Οι δύο καλύτεροι Στόλοι στην περιοχή ενώνονται…


Το σενάριο της δημιουργίας κοινής πολυεθνικής μονάδας από κομάντος, απεργάζονται όπως δείχνουν εδώ και καιρό οι τρεις υπουργοί άμυνας σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις τους για την μόνιμη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή της Α.Μεσόγείου.


Τα μενού περιλάμβανε ασύμμετρες απειλές τόσο σε θαλάσσιο περιβάλλον όσο και σε κατοικημένη περιοχή, εκκαθάριση κατοικημένων τόπων, βολές ταχείας αντίδρασης, μετάδοση δεδομένων στοιχείων μέσω laser και σκόπευση στρατηγικών στόχων, αθόρυβες διεισδύσεις των τμημάτων στον αντικειμενικό τους σκοπό.


Στο πλαίσιο αυτό η δημιουργία της  «Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου» η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς από τους Έλληνες επιτελείς,  θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερο κύρος και  επίπεδο αποτελεσματικότητας στην δύναμη κρούσης του ελληνικού στρατού σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο, σε συνεργασία με Κύπριους και Ισραηλινούς.

 
Το ελληνικό Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, είναι το πιο επίλεκτο και το πιο σκληρά εκπαιδευμένο τμήμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Οι  «δραστηριότητες”  του ΕΤΑ μένουν  μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας,  καθώς  οι άνδρες του εκτελούν τις πιο δύσκολες και άκρως απόρρητες αποστολές  σε καιρό πολέμου (π.χ. εξόντωση πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών του εχθρού), αλλά και σε καιρό ειρήνης .


Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) συγκροτήθηκε το 1959 στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών. Κύρια αποστολή του ΕΤΑ αρχικά ήταν η στρατηγική αναγνώριση σε μεγάλο βάθος πίσω από τις εχθρικές γραμμές και ο τρόπος οργάνωσης της μονάδας δεν έχει καμία σχέση με αυτήν άλλων μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων.


Στην ουσία πρόκειται για  το «μακρύ χέρι” του ελληνικού Πενταγώνου , εκτελώντας σενάρια  διείσδυσης την νύχτα με ελεύθερη πτώση και από χαμηλό ύψος σε περιοχές του στόχου, εκτελώντας αυτά που δεν μπορούν οι υπόλοιπες δυνάμεις .


Oμιλούμε για  ελεύθερες πτώσεις από ύψος 24.000 ποδών, δηλαδή κάπου 8 χιλιόμετρα ύψος. Το  ETA στελεχώνεται  από μόνιμα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, πράγμα το οποίο προσδίδει το χαρακτηριστικό του επαγγελματισμού που πρέπει να το διακρίνει.


Τα μέλη της δύναμης αυτής που ανήκει στην δύναμη «Δ» του ελληνικού επιτελείου διαθέτει εξελιγμένο και  ειδικό εξοπλισμό, για την εκτέλεση των πολυποίκιλων αποστολών του ….τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και οπουδήποτε του ζητηθεί .


Υπενθυμίζουμε το άρθρο μας με τίτλο (Προ τετελεσμένων η Τουρκία: Σύγκρουση-«μεγατόνων» στην Α. Μεσόγειο για τον East Med – Πως το Τελ-Αβίβ «κόβει» στην μέση τα σχέδια της Άγκυρας), με το οποίο είχαμε προαναγγείλει τα σχέδια Ελλάδος Ισραήλ και Κύπρου για κοινή στραττιωτική επίλεκτη δύναμη, μετά  την απόφαση της δημιουργίας του αγωγού φυσικού αερίου East Med.


«Για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής απαιτείται μια μεικτή αεροναυτική δύναμη που να διασφαλίζει την περιοχή από ασύμμετρες κι όχι μόνο απειλές», δήλωσε πρόσφατα , ο Στρατηγός Ανδρέας Πενταράς, πρώην επικεφαλής της κυπριακής ΕΥΠ , σύμφωνα με το Sigmalive.com.


Εδώ και μεγάλο διάστημα, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος, κινούνται προς ενίσχυση τους στην Ανατολική Μεσόγειο με συστηματικό τρόπο, προβαίνοντας στις απαραίτητες συνεννοήσεις για τον αγωγό αυτό , με κοινή δύναμη ..κρούσης κατά των σχεδίων του Ερντογάν που θέλει μερίδιο από την «πίτα» των ενεργειακών κοιτασμάτων.