Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Η Τουρκία έθεσε σε συναγερμό της δυνάμεις της

Κινητοποίηση της SAT
«Βράζουν» με Ελλάδα και Ισραήλ οι Τούρκοι

Πλήρης επιβεβαίωση του άρθρου μας με τίτλο ***  (Πολεμικό σκηνικό στήνει η Άγκυρα: «Θα νικήσουμε τον εχθρό και θα τον πνίξουμε» – Εντατικές ασκήσεις από την SAT – Στο παιχνίδι και τα μίνι-υποβρύχια), έχουμε σήμερα μέσω *** του τουρκικού τύπου, ο οποίος ανέφερε την μυστική στο ευρύ κοινό, αλλά ολική κινητοποίηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων SAT στην Φώκαια και αλλού, πριν μερικές ημέρες, με στόχο την χώρα μας και τις Αμερικανικές δυνάμεις στην Ελλάδα.

 
Οι Τούρκοι γράφουν ότι έστειλαν «καυτό μήνυμα» τόσο στην Αθήνα όσο και την Ουάσιγκτον.     
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην τουρκική εφημερίδα Star «ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, θέλοντας να δημιουργήσουν μια ανώμαλη κατάσταση στη Συρία, αύξησαν την δράση τους στην Ελλάδα εδώ και ένα μήνα.

Συζητούν με την ελληνική κυβέρνηση την δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων σε Κρήτη και Κάρπαθο και πολλά άλλα προγράμματα.
Τονίζεται ότι όλες αυτές οι κινήσεις των Αμερικανών και η αιφνιδιαστική στρατιωτική τους επέκταση στην Ελλάδα και το Αιγαίο, συνδέεται με την κατάσταση στην Τουρκία!!!

 
Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται και για την περιοχή του (Δεδεαγάτς) Αλεξανδρούπολη κοντά στα Δαρδανέλια.
Η Τουρκία, αυτή την τελευταία εβδομάδα κινητοποίησε με χρονική ετοιμότητα ολόκληρη την δύναμη SAT με «σχέδιο πολιορκίας», δίνοντας το μήνυμα σε όλες τις πλευρές.

Την ίδια στιγμή ο ο τουρκικός στόλος κάνει αισθητή την παρουσία του στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μετά και την έκδοση NAVTEX.
Η επίλεκτη δύναμη SAT, η οποία έγινε ακόμα πιο δυνατή, καθώς απομονώθηκε από τα μέλη της οργάνωσης FETO, προετοιμάζεται πυρετωδώς για Αιγαίο και Μεσόγειο.

 
Η Τουρκία, με συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή δηλώνει ευθαρσώς (σε Ελλάδα-ΗΠΑ), «σας βλέπουμε» δίνοντας ένα σαφές μήνυμα.
Μετά την συνεδρίαση του (τουρκικού) Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στις 20 Σεπτεμβρίου η παρακολούθηση των εξελίξεων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο είναι δεδομένη και η Τουρκία είναι έτοιμη να προστατεύσει με όλους τους τρόπους τα συμφέροντα της», τονίζει το άρθρο.

Κατηγορούν επίσης την χώρα μας για αυξημένες επαφές με το Ισραήλ, ειδικά για θέματα άμυνας, ενώ οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αναμένουν σοβαρή ενίσχυση σε υλικό και μέσα από τις ΗΠΑ, μετά την στενή τους συνεργασία.


Εκτιμούν δε ότι επί του παρόντος, ο ελληνικός στρατός έχει αδύναμη υποδομή σε πιθανή μελλοντική πολεμική σύρραξη με την Τουρκία.
Αυτό όμως που ενοχλεί τον Ερντογάν εκτός όλων των άλλων, είναι η παρουσία 3 αμερικανικών πολεμικών  πλοίων και ενός  πυρηνικού  υποβρυχίου στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

Η Άγκυρα εκτιμά ότι η ισχυρή αμυντική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία και η παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο, ανάγκασαν την Αμερική, να δραστηριοποιηθεί ζωηρά σε σχέση με την Ελλάδα καθιστώντας την καίριο σύμμαχο στην περιοχή, εις βάρος όμως των τουρκικών συμφερόντων.

Οι ΗΠΑ θέλουν (σύμφωνα με το τουρκικό άρθρο) να διακόψουν όλες τις ανεπιθύμητες για αυτούς ενέργειες της Ρωσίας μαζί και της Τουρκίας, σε Αιγαίο, Α.Μεσόγειο και Βαλκάνια.
Με αυτό τον τρόπο, η Αμερική θέλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πολλές από τις οποίες πρόσφατα δεν συμμορφώθηκαν, για την εφαρμογή των επιταγών της αμερικανικής πολιτικής.

Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο το ελληνικό πολεμικό ναυτικό εκτελεί ως γνωστόν τρεις ασκήσεις, ενώ έπεται στην συνέχεια η μεγάλη διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2018”.
Το ελληνικό γενικό επιτελείο, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, θέλει να προσδιορίσει χρόνους αντίδρασης των Ειδικών μας Δυνάμεων και της Ταξιαρχίας των Πεζοναυτών σε περίοδο κρίσης με την Τουρκία.

Σύμφωνα με προ μηνών άρθρο μας με τίτλο ***(Τρέμουν «το 1919» οι Τούρκοι φοβούμενοι διάλυση της χώρας – Τρομερές δηλώσεις συμβούλου του Ερντογάν περί επίθεσης ΝΑΤΟ κατά της Τουρκίας),οι Τούρκοι τρέμουν να μην ξαναζήσουν την περίοδο 1918-19, όταν είχαμε την συντονισμένη διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας από την δύση σε μια  λύση του γνωστού από τότε ανατολικού ζητήματος.

«Οι δυτικοί σύμμαχοι μπορούν να ξεκινήσουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας, ενώ η Αυστρία κλείνει τα τουρκικά τζαμιά, για αυτό και χρειαζόμαστε περισσότερους ρωσικούς πυραύλους S-400 μεγάλης εμβέλειας για να υπερασπιστούμε την Τουρκία”, δηλώνει ο επικεφαλής βοηθός του Ερντογάν Yigit Bulut στο TRT, προκαλώντας σεισμό.


Υπάρχουν όντως σενάρια πολεμικής επίθεσης κατά μιας χώρας μέλους που διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο σε αριθμό στρατό στην συμμαχία;
Εκτιμήσεις ειδικών λένε πως ναι υπάρχουν.
Ο λόγος έχει να κάνει με την επιθετική πολιτική Ερντογάν-ΑΚΡ κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, από την οποία οι Τούρκοι φοβούνται σαφέστατα αντίποινα.

Δεν είναι αφελείς οι νεο-οθωμανοί, διότι γνωρίζουν ότι η επιθετική συμπεριφορά προς τις ΗΠΑ, η αγορά ρωσικών όπλων και η συμμαχία με Ιράν και Ρωσία, αργά ή γρήγορα θα επιφέρει επιπτώσεις χειρότερες από αυτές στην οικονομία με τις συνεχείς υποβαθμίσεις.

«Το ΝΑΤΟ προσομοιώνει επιθετικά σενάρια πολέμου κατά της Τουρκίας εδώ και μεγάλο διάστημα ως αυτόνομος οργανισμός, διότι οφείλει να διαθέτει «λύσεις» σε όλα τα σοβαρά θέματα.
Ο Ερντογάν φροντίζει εδώ και καιρό να προετοιμάζει την κοινή γνώμη της χώρας του και την διεθνή κοινότητα για τα σχέδια του κατά των ΗΠΑ.

Επιτίθεται, αναδιπλώνεται, φανατίζει τα πλήθη, φροντίζει να τυλίγει τον πολιτικό του λόγο με θρησκευτικό φανατισμό, λέει στον τουρκικό λαό να προετοιμάζεται για νέα μεγαλεία, αντίστοιχα της οθωμανικής περιόδου, χωρίς όμως να του εξηγήσει τις συνέπειες μιας τέτοιας στάσης.

Αυτό όμως το σκηνικό το έχουμε ξαναδεί και σε άλλα καθεστώτα πριν πολλά πολλά χρόνια, η κατάληξη των οποίων όπως και τότε αλλά και τώρα θα είναι η ίδια.







***  (Πολεμικό σκηνικό στήνει η Άγκυρα: «Θα νικήσουμε τον εχθρό και θα τον πνίξουμε» – Εντατικές ασκήσεις από την SAT – Στο παιχνίδι και τα μίνι-υποβρύχια),

*** του τουρκικού τύπου,

Δεν υπάρχουν σχόλια: